Mikrofon sesi algılamıyor

nacaar

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Benim mikrofonum sesimi algılamıyor, neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar çok sebebi olabilir ki Temel olarak yapabileceğin kontrollerden bahsedeyim yine de.
Jack portuna tam olarak oturduğundan emin ol öncelikle.

Sağ alttan "Ses Efekti" sekmesine tıklayıp Kayıt kısmından doğru aygıtın seçili olduğundan emin ol. Varsayılan Aygıt yazısını gör mutlaka.

Düzeyler kısmından %100 olduğuna emin ol.

Ek olarak Dinle bölümünden güç kazancı seçeneklerini kapat. Özel bölümünde Desibel ayarı varsa +20dB yapabilirsin.

Sonuç alamazsan ön portlar yerine arka anakart portlarını veya tam tersini deneyebilirsin.

ölümünden güç kazancı seçeneklerini kapa

ön portlarda hiç ses yoktu arka portlara taktım ses var ama mikrofona içine üfleyince anca çıkıyor desibel ise 10 diğerleri aynıydı zaten başka ne yapabilirim ?

Bu mikrofonu telefonuna takıp ses kaydı almayı dener misin? Mikrofonda sıkıntı olmadığından emin olalım.
abim telefona takıp pubg de oynuyordu sıkıntı yoktu sadece bilgisayara takınca sesi algılamıyor şimdide denedim çalışıyor

Telefonda değil mi? Bilgisayarda halen daha çalışmıyor yani? Kulaklığın marka model nedir?
telefonda çalışıyor, bilgisayarda ise arka jaklara takınca sadece mikrofonun içine üfleyince 5 - 6 çubuk çıkıyor. Mikrofonlu Kulaklık :SN-R9

Kullandığın anakart nedir? Realtek dahili ses yongası kullanıyorsundur tahminen, güncel bir sürücüyü elle yüklemeyi deneyelim. Anakartın jack portunda sıkıntı yoksa düzelmesi gerekir.

Kullandığın anakart nedir? Realtek dahili ses yongası kullanıyorsundur tahminen, güncel bir sürücüyü elle yüklemeyi deneyelim. Anakartın jack portunda sıkıntı yoksa düzelmesi gerekir.
Anakart Asus H61M-K Driver Boost dan dün güncelledim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…