Mikrofon Windows ve ortam seslerini kulaklığa veriyor

EosMine

Hectopat
Merhaba,
Mikrofonum kulaklığıma Windows seslerini ve ortam sesini veriyor. Discord'da arkadaşlarım ile konuştuğumda benim bilgisayarımın Windows seslerini duyduklarını ilettiler. Mikrofonum kulaklık veya hoparlör fark etmeksizin ortam ve Windows sesini veriyor. Kulaklığım SteelSeries Artics 3, bozulduğunu düşündüğüm için Artics 7p+ aldım. Ancak kulaklığımı kullanmaya başladığım gibi yine kendi sesimi duyuyorum. Mikrofonumu kapattığım zaman ortam/windows sesleri de kesiliyor. Ayrıca 2 farklı kulaklığın mikrofonu ile aynı sorunu yaşadım. Kablolu ve kablosuz Mikrofon'da sorunum aynı.
Artık sorunun donanımsal değil yazılım ile alakalı olduğundan eminim. Realtek HD Audio driverini kurdum. Windows 11 güncellemelerini de yaptım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki çözümü denedim ancak yine aynı şekilde kendi sesimi duyuyorum. Ne yapsam bir çözüm üretemedim.

Aygıt yöneticisinde aygıtlarım böyle duruyor. SteelSeries uygulamalarını kurmadan önce de aynı sorunu yaşıyordum. Belki uygulama çözer diye az evvel kurdum ancak sorunum değişmedi.

Ayrıca 2 farklı kulaklığın mikrofonu ile aynı sorunu yaşadım. Kablolu ve kablosuz Mikrofon'da sorunum aynı şekilde devam ediyor. Forumda ve internette bir çözüm bulamadım. Belki bana yardımcı olabilirsiniz.

not: Mikrofon kullanmadan kulaklığını kullan diyecek arkadaşlar için oyun oynarken Discord'dan konuşmak istiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin kendini duyman side-tone ile alakalıdır. Arcits 7+'ta Side-tone olabilir. Ancak arkadaşlarının masaüstü seslerini duyması anakart yada connectorle alakalıdır. Özellikle Arctis 3 için.

Ben Arctis Prime kullanıyorum. Ne yazık ki çok yüksek olan masaüstü sesleri Discord'da arkadaşlarıma gidiyor. USB dandik kulaklıklarımda bu sorun yok. USB model Arcits 5'de de bu sorunu yaşamadım. Ama kaç tane 3.5mm jack kulaklık bağladıysam hepsinde bunu yaşıyorum. Daha komiği, Arctis Prime'ın kablosu kulaklıktan çıkabiliyor. Kulaklığı çıkartıp sadece kabloyu kasada takılı bıraktığımda masaüstü sesleri mikrofona akmaya devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…