Mikrofonun bozulduğu nasıl anlaşılır?

emir erdem

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci Lise 1
Kulaklığıma dahili bir mikrofon var. Kulaklıktan bağımsızlaştı azıcık. Yanlışlıkla sert bir şekilde koltuğa fırlatmamdan kaynaklanabilir. Sorunsuz çalıştı neyse ki. Fakat bugün sesim gitmemeye başladı. Sürücülerini güncelledim (aygıt yöneticisinden). Başka neler yapabilirim? Windows güncel. Kulaklık Piranha Gaming head set 2146.

Tatlı dille konuş.
aykut-elmas_2041587_m.jpg

Kulaklığıma dahili bir mikrofon var. Kulaklıktan bağımsızlaştı azıcık. Yanlışlıkla sert bir şekilde koltuğa fırlatmamdan kaynaklanabilir. Sorunsuz çalıştı neyse ki. Fakat bugün sesim gitmemeye başladı. Sürücülerini güncelledim (aygıt yöneticisinden). Başka neler yapabilirim? Windows güncel. Kulaklık Piranha Gaming head set 2146.
Bozuk olup olmadığını şu şekilde anlayabilirsin;
Windowsda ses kayıt edicisini açın,
Konuşmaya başlayın. (1'den 100'e kadar sayın mesela)
Sonra kayıdı dinleyin. Bir atlama olmuş mu bakın.
Daha sonra aynı sayma işlemini bir daha yapın, bu sefer jack girişini ve mikrofon kısmını ufak ufak elinizle çekiştirin.(Fazla sert yapmayın)
Kayıdı tekrar dinleyin. Kayıtta atlama yoksa normal çalışıyordur.

Discord'a girip ses testi yap. Muhtemelen kabloları kırıldı mikrofonun. Garantisi varsa gönder lehimliyorlar.

Bozuk olup olmadığını şu şekilde anlayabilirsin;
Windowsda ses kayıt edicisini açın,
Konuşmaya başlayın. (1'den 100'e kadar sayın mesela)
Sonra kayıdı dinleyin. Bir atlama olmuş mu bakın.
Daha sonra aynı sayma işlemini bir daha yapın, bu sefer jack girişini ve mikrofon kısmını ufak ufak elinizle çekiştirin.(fazla sert yapmayın)
Kayıdı tekrar dinleyin. Kayıtta atlama yoksa normal çalışıyordur.

İyi haber atlama yok kötü haber ses yok direk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı