Çözüldü Mikrofonun ses düzeyi otomatik olarak 50'den 100'e çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Başlıkta da söylediğim gibi. Fifine K669B USB mikrofon kullanıyorum. Sistem sesleri üstündeki ses seviyesi düzeyi 100 olduğunda karşıya ses çok gürültülü gittiği için 50'ye çekiyorum. Aradan belli bir süre geçtikten sonra veya örneğin kulaklığın/hoparlörün jakını takıp çıkarttığım, bilgisayarı yeniden başlattığım durumlarda kendi kendine ses düzeyi 100'e çıkıyor. Sesimin gittiği kişiler gürültülü geldiğini söylediğinde fark ediyor ve baştan açıp 50'ye çekmek zorunda kalıyorum. Nasıl her zaman 50'de sabit kalmasını sağlayacağımı bilen var mı? Gelişmiş kısmındaki "uygulamaların bu aygıtın öncelikli denetimini ele almasına izin ver." seçeneğindeki tiki kaldırmayı denedim fakat durum aynı.

1659476336927.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows 10 ve belirli bir versiyon üstünde şöyle bir durum var diye biliyorum, aygıt ayarlarından ses ayarlaması yapıldığında Windows bunu kaydetmiyor.

Yeni ses ayarları kısmından değiştirildiğinde kaydediyor.

Yani, buradan sesi ayarlamayın:
Screenshot_2.png

Buradan ayarlayın:
  1. ses1.png
  2. ses2.png
  3. ses3.png
Windows 10 ve belirli bir versiyon üstünde şöyle bir durum var diye biliyorum, aygıt ayarlarından ses ayarlaması yapıldığında Windows bunu kaydetmiyor.

Screenshot_2.png

Buradan ayarlayın:
  1. ses1.png
  2. ses2.png
  3. ses3.png

Çözüm

Eki Görüntüle 1472630

Buradan ayarlayın:
  1. Eki Görüntüle 1472633
  2. Eki Görüntüle 1472634
  3. Eki Görüntüle 1472632
Detaylı anlatımınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi ayarladım. Önümüzdeki birkaç gün içinde sorun tekrarlayacak mı diye bir bakacağım.

Aslında sadece bilgisayarı yeniden başlatıp değer değişiyor mu kontrol etmeniz yeterli gibi.
Bilgisayarı baştan başlattım. Ses kartının girişine üç ayrı jak takarak kartın ses seviyesiyle oynadım. Anlayacağınız kurcaladıkça kurcaladım fakat mikrofon seviyesi hala 50'de. Çözüldü gibi.

Bilgisayarı baştan başlattım. Ses kartının girişine üç ayrı jak takarak kartın ses seviyesiyle oynadım. Anlayacağınız kurcaladıkça kurcaladım fakat mikrofon seviyesi hala 50'de. Çözüldü gibi.
Sevindim, çözüldüğünden emin olduktan sonra çözüm mesajını "Çözüm" olarak raporlamayı unutmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı