Merhaba, mikrofonumdan karşı tarafa sesim çok az ve duyulamayacak şekilde gitmeye başladı. İlk önce sorunun kulaklığımın mikrofonundan kaynaklı olduğunu, mikrofonumun bozulduğunu düşündüm.
Mikrofonda herhangi bir şey olmadığından dolayı yazılımsal çözüm aradım. Realtek'i bilgisayarımdan silip tekrar yükledim, mikrofondan eskisi gibi sesim yüksek gelmeye başladı ve çözüldü fakat bu sıkıntı arada sırada tekrar oluyor durduk yere mikrofondan sesim kısık duyulamayacak şekilde karşı tarafa gidiyor. Sesimi düzgün eskisi gibi yüksek duyulabilecek bir seviyede iletebilmem için Realtek'i tekrar silip tekrar kurmam gerekiyor. Anlamsız bir şekilde sürekli Realtek'i silip tekrar kurulum yapıp sorunumu bu şekilde çözüyorum.
Aynı sorun hakkında konu açmıştım DDU ile Realtek sürücüsünü tamamen silmemi, daha sonrasında yeniden kurmamı öneren bir arkadaşımız olmuştu. Dediklerini yaptım aynı sorun devam ediyor. Onun dışında DDU ile otomatik Windows güncellemelerini devre dışı bırak ayarı ile Realtek sürücüsünü sildim, yeniden kurulum yaptım. Aynı sorun yine devam ediyor bir türlü çözüm bulamadım.
Realtek'i ASUS anakartımın modelini yazıp anakartımın kendi sitesinden indirdim. Anakart modeli: ASUS A620M-K
Yardımcı olabilecek arkadaşımız varsa çok mutlu olurum. Sorunu cidden bir türlü çözemedim.