storm51
Decapat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba. Aklıma bir soru takıldı bildiğiniz üzere dünya da milenyum problemleri başlığı altında toplanan toplam 7 tane problem var. Bunların 6 tanesi hala çözülmeyi bekliyor fakat 1 tanesi çözüldü.
Clay Enstitüsü'nün tespit ettiği problemler listesinin içeriği şöyledir:
Arkadaşlar kafama takılan soru şu:
Quantum teknolojisi diye birşey var. Google Quantum bilgisayar ve Quantum işlemci üretti. Peki neden Yapay zekayı da işin içine katıp Quantum bilgisayarlara en azından kalan 6 problemden 1 tanesini çözdürmüyoruz? Problemler ödüllü olduğu için mi? Çözümünün kanıtlanması incelenmesi ve onaylanması zor olduğu için mi? Yoksa denendi ve başarılı olunamadı mı? Bu problemlerin soru bankalarındaki matematik problemleri gibi metinler olmadığını biliyoruz. Fakat bu problemlerin illakki bir çözümü olmalı. Dediğim gibi Quantum Bilgisayarlar bu 6 problemi çözebilir mi? Bence çözerse doğruluğunu kontrol etmenin bir yolu da çözülmüş olan
Clay Enstitüsü'nün tespit ettiği problemler listesinin içeriği şöyledir:
- Birch-Swinnerton-Dyer Konjektürü
- Hodge Konjektürü
- Navier-Stokes Denklemi Problemi
- P=NP Denklemi Problemi
- Riemann Hipotezi
- Yang-Mills Kuramı Denklemi Problemi
- Poincaré Konjektürü (Poincare Sanrısı)
Arkadaşlar kafama takılan soru şu:
Quantum teknolojisi diye birşey var. Google Quantum bilgisayar ve Quantum işlemci üretti. Peki neden Yapay zekayı da işin içine katıp Quantum bilgisayarlara en azından kalan 6 problemden 1 tanesini çözdürmüyoruz? Problemler ödüllü olduğu için mi? Çözümünün kanıtlanması incelenmesi ve onaylanması zor olduğu için mi? Yoksa denendi ve başarılı olunamadı mı? Bu problemlerin soru bankalarındaki matematik problemleri gibi metinler olmadığını biliyoruz. Fakat bu problemlerin illakki bir çözümü olmalı. Dediğim gibi Quantum Bilgisayarlar bu 6 problemi çözebilir mi? Bence çözerse doğruluğunu kontrol etmenin bir yolu da çözülmüş olan
- Poincaré Konjektürü (Poincare Sanrısı)