Millenicom 35Mbps paketini mi almalıyım?

EbuSulo47

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Youtuber
Yahu nedir bu karmaşa bir türlü anlamadım. Türk Telekom 16 Mbps ADSL internet aboneliğim 2 gün önce sonlandı. Ben de başka operatöre geçmek istedim ve altyapımın kaç desteklediğini öğrenmek istedim. TürkNet'ten ilk sorgulama yaptığımda 35 gösterdi ve 75 desteklediğini söyledi, sonra sorgulayınca boş port yok dedi. Daha sonra ise 16Mbps gösterdi. Neyse ben de gidip Millenicom altyapı sorgulama yaptım, hep aynı sonucu verdi. 82Mbps neyse sonra tam emin olmak için Türk Telekom arayıp sordum bana 16 kullanıyorsunuz ama altyapınız VDSL'de destekliyor dedi. Bugün internetsiz 2. günüm ve dayanamayıp Türk Telekom aradım ve "boş port var mı?" diye sordum, ADSL 16'da var dediler. "VDSL'de boş port var mı?" diye sorduğumda VDSL desteklemiyor dediler. İtiraz edip daha önce aradığımda var dediniz dedim onlar da VDSL kablo kalitesi kötü olunca geri çekilebilir dediler. Neyse şu an hala internet yok. Millenicom 82 diyor, onun 35Mbps paketini mi alsam, yoksa başka bir şey mi önerirsiniz?

Bence Millenicom'a geçebilirsiniz kuzenlerim geçti çok memnunlar.

Millenicom Türk Telekom altyapısı kullandığından kesin ve doğru hızı gösteriyor, diğer firmalar port açılmadığı müddetçe gerçek hızınızı göremiyor, VDSL port açtırmanız gerekiyor, Millenicom'a geçtikten sonra tüm firmalar asıl destekleyen hızı görebilecek.

Millenicom güzel bir firma kullananlar çoğunlukla memnun, onun 100 Mbps'lik paketini alırsanız daha iyi olur bence.

Bana da zamanında altyapınız yok dedikler, VDSL port açtırdım ve diğer firmalardan bir sorgulattım ki altyapınız yok diyen firmalar 100 Mbps hız verebiliyor .

Millenicom'u arayın, görüşün, başvurunuzu yapın ve başvurunuzu yaptıktan birkaç gün sonra TT ekipleri evinize etiketleme yapmaya gelecek. Etiketleme yaptıktan sonra tekrar altyapı sorgulattığınızda hızınız yine düşük görünebilir, bunu dert etmeyin. Tamamen kurulum yapılıp internete girdikten hemen sonra hız testinizi yapın, hat değerlerinizi kontrol edin. Zaten 15 günlük cayma süreniz mevcut, eğer bahsedilen hızları alamazsanız cayma hakkınızı kullanarak iptal işlemlerini başlatabilirsiniz. Benim evime bugün Millenicom ekipleri kurulum için gelecek, internet bağlantım tamamıyla yapıldığında (maksimum 50 mbps desteklediğim görünüyor ama TT ekipleri bana 60-70 mbps alabilirsin VDSL destekler dedi) hız testi sonuçlarını ve hat değerlerini buraya ayriyeten ekleyebilirim isterseniz.

Hocam ben de şuanda port yok durumunu yaşıyorum da siz nereden port açtırdınız acaba ve nasıl başardınız? Rica etsem tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Benim de bu duruma canım çok sıkkın da.

Hocam ben de şuanda port yok durumunu yaşıyorum da siz nereden port açtırdınız acaba ve nasıl başardınız? Rica etsem tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Benim de bu duruma canım çok sıkkın da.
Açtığım bir konu mevcut fakat Yusuf Kıraç'a yazdıktan sonra sorunumun çözüleceğini söylediler, çözülmeyince bir kaç tanıdık araya sokmak zorunda kaldık.

Hız değerlerini eklerim dedim ve ekliyorum sizin için. Altyapım sözde maksimum 50 Mbps desteklemesine rağmen bugün Millenicom adına kurulum yapıldı ve hattım aktif edildi. Yaptığım speedtest sonucu ise bu şekilde. Şaka değil, halüsinasyon da görmüyorsunuz ama maksimum 50 Mbps, TT ekiplerinin ise 60-70 arası zorlamayla alırsın dediği hat için 75 Mbps gibi bir değer aldım. Speedtest'te en yüksek gördüğüm hız ise 89 Mbps! Bu değerler Şarköy gibi bir yer için inanılmaz değerler. Tabii ilk günden bir yorum yapmam mümkün değil ve bu aldığım değer kablosuz hız testi yaptığımda aldığım değer. Ethernet kablom yarın gelecek ve modemden PC'ye kabloyu çektikten sonra kablolu bir şekilde de hız testi, online oyunlarda ping testi ve hat değerleri gibi önemli etkenleri de buradan yeniden bildiriyor olurum ancak, şuan bence bu değerler inanılmaz şaşırtıcı. Bu arada bu tür altyapı sorgulamalarında hız farklılıkları portların durumuyla alakalıdır genelde. Kimilerinde port varken kimilerinde yoktur.

Bu arada Millenicom başvurusu yaparken kullanacağınız F41A8515 koduyla hem benim hemde sizin 1 aylık internet hizmetiniz ücretsiz olacak. Başvuruyu yaparken bu kodu iletmeniz yeterli.

Son düzenleme:
Beyler tamam sorunu babam çözmüş. Boş port yakalayıp hemen TürkNet almış ortalama 4-5 günde kurulum yapılıyormuş yaparlar herhalde 1-2 güne.

Beyler tamam sorunu babam çözmüş. Boş port yakalayıp hemen TürkNet almış ortalama 4-5 günde kurulum yapılıyormuş yaparlar herhalde 1-2 güne.
Hayırlı olsun şimdiden, kurulum yapıldıktan sonra hız ve hat değerlerini en üstteki sabit konuya gönderirsin çünkü eminim merakla bekleyenler olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…