Millenicom fiber internette ZXHN H298a modem herhangi bir sorun yaratır mı?

Arkadaşlar, Millenicom (fiber) internet kullanıyorum. Ekipten gelen arkadaş bu modemi taktı. Olması gereken mi yoksa farklı bir modem mi almam gerekiyor? Bir de ne gibi eksiği olabilir? Bilgi almak amacıyla soruyorum. İki soruyu da bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Eski tip modemlerden her halükarda daha iyi lakin günümüzde pek de iyi olduğunu söyleyemem. Kalabalık bir apartmandaysanız iyi bir kablosuz ağ performansı için modemi rootlayıp kanalları denemeniz ve sinyalini güçlendirmeniz gerekmekte. Ayrıca tüm bunlara rağmen bufferbloat sıkıntısı yaşıyorum. V9'da bu durum çözülebilirken V1'de çözülemiyor. Güncel olarak hangi modemler var bilmiyorum ancak çok daha kötü bir modemden buna geçtiğim için günlük kullanıcıyı üzmeyeceğini söyleyebilirim.

Eski tip modemlerden her halükarda daha iyi lakin günümüzde pek de iyi olduğunu söyleyemem. Kalabalık bir apartmandaysanız iyi bir kablosuz ağ performansı için modemi rootlayıp kanalları denemeniz ve sinyalini güçlendirmeniz gerekmekte. Ayrıca tüm bunlara rağmen bufferbloat sıkıntısı yaşıyorum. V9'da bu durum çözülebilirken V1'de çözülemiyor. Güncel olarak hangi modemler var bilmiyorum ancak çok daha kötü bir modemden buna geçtiğim için günlük kullanıcıyı üzmeyeceğini söyleyebilirim.
Kalabalık bir apartmanda oturuyorum kanalları mecbur manuel olarak seçiyorum diğer türlü bağlantı hızı düşüklüğü hiç yaşamadım Kablolu/Kablosuz da falan. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bende V1 var, internet ve WAN bağlantım günde 100 kere kopuyor. Diğer dairelerde bu sorun yok, başka router deneyip kontrol edeceğim sorunun router da olup olmadığını.
Bende V1 sürümünü kullanıyorum fakat dediğiniz sorunu hiç yaşamadım 3 aydır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı