Millenicom mu TürkNet mi?

Türknet tavsiye ederim. 5ping 35 down 3 up alıyorum. Altyapı 75 destekliyor. 1 Bu kod ile 1 ay bedava kullanabilirsiniz. Kayıt olurken söylemeniz yeterli. "NYF17YQ71SYJ"
 
Millenicom Artılar:

* Bir çok kanaldan ulaşım sağlayabiliyorsun. (Instagram, Müşteri Hizmetleri, Online İşlemler (Arıza kaydı iletiyor), ve bana göre en pratiği WhatsApp, [ayrıca WhatsApp en hızlısı})

* Kurulum ekipleri Türk Telekom değil, TeknoFix. Şahsen bana gelen kurlm ekipleri harikaydı, her şeyi yaptılar. Hız ölçtüler, istediğim kadar kablo da bıraktılar. (Kurulum için 120 TL vermek yerine yok almıyorum vesaire diye zorlarsan müşteri hizmetlerini 84 TL yapıyorlar (74.90 olanda yaptılar, altyapın 85Mbps olduğu için diğerinde de yaparlar mı bir sor) (Her aya 5 TL yansıtıyorlar). Ve istediğin zaman çıkıyorsun, örneğin 84 TL'den 3 ay kullansan bile çıkıyorsun canın istediğinde sadece 15 TL kuruluma vermişsin gibi oluyor.

* Ne vadedildiyse onu alıyorsun. 15Mbps dendi 15Mbps alıyorum

* Eğer VDSL2 için modem istersen TurkNet'in modemleri sabit mi bilmiyorum ama TurkNet ASUS modemi 3xx küsur liraya satıyor, Millenicom'da daha ucuz 2xx bandında zannedersem.

* SOCAR'ın bir alt kuruluşu, o yüzden hiçbir konuda şüphe duymadım.

* İstersen çevre dostu fatura yapabiliyorsun (eve fatura gelmiyor SMS, ve postaya geliyor)

* Ön faturalı değil. Ay sonunda kesiliyor fatura (TurkNet'te tam tersi).

* Tekrar söyleyeyim en büyük artı başlı başına bile yeter müşteri hizmetleri harika.

Millenicom Eksiler:

* Tüm internet işlemleri 5-6-7 gün içinde sonuçlanıyor, tabii bunun bir sebebi de Türk Telekom ve Superonline. Ülkedeki hemen hemen her altyapı bu iki firmaya ait olduğu için Türk Telekom'un hattı açması gerekiyor, Millenicom ondan sonra hat değerlerini gönderebiliyor.

* TurkNet'teki gibi YAPA - VAE yok (ki TurkNet'e geçersen sor nasıl verecekler miş diye). Avantaj da sayılabilir dezavantaj da.

* CGNAT kullanılıyor. (TurkNet'te kullanıyor fakat Statik IP Millenicom'da daha pahalı.)

TurkNet Eksiler:

* Müşteri hizmetleri yok. Dolayısıyla bir sorun oluştuğunda onların seni aramasını bekler duruma geliyorsun.

* Türk Telekom ekipleriyle çalışıyorlar. Bunu da avantaj/dezavantaj görebilirsin.

* Modem pahalı (ASUS olan)

* Kendi altyapıları yoksa 35Mbps üstü alıyorsan +10 TL yansıtılıyor her ay faturaya (Ama bunu araştırmak lazım, VDSL2 için geçerli mi bilmiyorum.)

** Kullanmadığım için artıları konusunda fikrim yok sadece araştırma sonucu.

Son olarak; eğer Millenicom hakkında herhangi bir sorun olursa sorabilirsin. Ve yine Millenicom'a geçersen kodu başvuru sırasında kullanmayı unutma, yoksa almıyorlar. Sen de ilk başvurunu iptal etmek zorunda kalıyorsun, başka bir başvuru oluşturuyorsun. Herhangi bir kod halihazırda yoksa paylaşabilirim istediğin taktirde.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben yaklaşık 9 yıldır Türk Telekom kullanıyorum ve en fazla 5 kez bağlantı sorunu yaşamışımdır. Yani altyapımda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden ilk önce Türknet'i deneyip memnun kalmazsam Millenicom'a geçeceğim sanırım.
 

Sana şöyle diyeyim, Millenicom'da bağlantı problemi yaşayacağını zannetmiyorum öyle bi durum olmaz, aksine TürkNet'te olma olasılığı daha fazla. Çünkü kedi sunucularından hizmet veriyorlar, Millenicom TTNet sunucusunu kullandığı için, Türk Telekom'da ne yaşadıysan burda da aynısını yaşarsın. Hız olarak da ben de Türk Telekomluyum senden daha fazla süre +10 yıl sürekli taahhüt yeniliyorlardı ayrıca 4mbit hızdan fazlasını alamıyordum. Arayınca altyapı şöyle böyle. Millenicom'a geçtim ben de 15mbit dediler 13-14 alıyorum normal tabi bi 1-2mbit kayıp. TürkNet'te oldu ya bir bağlantı problemi yaşadın sadece kayıt bırakabiliyorsun canlı kimseyle anlık görüşemiyorsun. O yüzden (sırf canlı desteği olduğundan) Millenicom'a geçtim. Ki TürkNet daha ucuz olmasına rağmen desteğinden dolayı Milleni'yi tercih ettim yine sorularını sorabilirsin. TürkNet de kötü firma değil tabii. Ancak civarında kullanan varsa o bölgedeki durumunu sor
 
Cevabınız için teşekkürler. Türknet de YAPA olmayan yerlerde Türk Telekom sunucularını kullanmıyor mu?
 
Turknet'in ilk müşterilerindenim. O zamanlar bırak müşteri temsilcisine bağlanamamayı arardın çaldığı anda müşteri temsilcisi açar ilgilenirdi. İşte kaç yıl oldu bilmem bayağı oldu 8-10 yıldır herhalde Turknetliyim. Peki şu an memnun muyum? Değilim. Sürekli internet yavaşlıyor kopuyor bir şeyler oluyor yani. Ha niye değiştirmiyorum ? Onun sebebi de uğraşmak istemiyorum. Bir de modem mi sıkıntılı acaba diye düşünüyorum. Çünkü internet yavaşlıyor 1Mbit falan oluyor internet sayfalarını bile açmıyor falan. Modemi kapatıp açıyorum bir süre sonra düzeliyor. Güzel bir modem olsa elimde 1 hafta test etsem anlayacam modemden mi olduğunu. Diğer durumsa yine internet yavaşladı diyelim bu sefer modemi kapatmıyorum arıza kaydı bırakıyorum hop düzeliyor. Nasıl bir iş bu anlayamadım bir türlü.
 
Cevabınız için teşekkürler. Türknet de YAPA olmayan yerlerde Türk Telekom sunucularını kullanmıyor mu?
Evet, olduğu durumdan bahsettim ben, sizin orda var mı yok mu bakmak lazım.
 
Kablonet en kesintisiz firmadır tavsiye ederim 50 mbit paketim var 49.73 felan geliyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…