Merhaba arkadaşlar bundan yaklaşık 4 gün önce kullanmış olduğum Türk Telekom 16 Mbps download veren ADSL internet paketimden Millenicom 35 Mbps sınırsız taahhütsüz pakete geçiş yapma kararı aldım. Aslında interneti değiştirme gibi bir düşüncem yoktu çünkü internetten memnundum oyunlarda nadirende olsa ping sorunu yaşasamda interneti rahatça kullanabiliyordum. Geçiş yapmadan önce beni Türk Telekom aradı ve paketimin bu sene 490 TL olacağını söyledi bende 190 lira veriyordum normalde ve kaldı ki ben Türk Telekom'un 15 yıllık müşterisiyim. Genelde taahhüdüm biteceği zaman interneti iptal ettireceğim derdim ve fiyatı düşürürdüm. Bu sefer aynısı olmadı ve indirim yapamayacaklarını söylediler. Bende internette araştırdım TurkNet'e geçme gibi bir düşüncem vardı fakat ailem bu interneti kullanıyor hızı güzel ama maalesef ki müşteri hizmetlerine ulaşmak ayrı bir dert. İnternette mahalleme fiber altyapı var mı diye sorguladığımda HiperNet diye bir yazı gördüm bu HiperNet ise VDSL altyapı için uygun bir internet türüymüş. Telekom'u tekrar arayıp VDSL pakete geçmek istediğimi belirttiğimde bana ADSL altyapım olduğunu ve maksimum 16 download paket kullanabileceğimi söylediler bana bu tamamen saçma geldi 500 TL'ye yakın para ödeyeceğim üstüne bir de ADSL internetmi kullanacağım dedim telefonu direk saygısızca yüzüme kapattılar. Aynı binada oturan komşumun tavsiyesi üzerine Millenicom interneti aradım ve altyapımın maksimum 42 Mbps (VDSL) desteklediğini söylediler bende tek yaşadığım için 35 Mbps paketin bana yeteceğini düşündüm ve geçiş sürecini başlattım 2 gün geçti ve benden onay istediler bir sonraki gün SMS yoluyla bana gelen kullanıcı adı ve şifreyi modemin arayüzüne girdim başta internetin değişmediğini düşünebilirsiniz çünkü kurulumu yaptıktan sonra ben de aynı hızı alıyordum aradığımda daha sisteme internetin bağlı gözükmediğini eski internet hızınızla devam edip 24 saat içerisinde internet hızınız paketinize göre olacağını söylediler. Gel gelelim internet hakkında görüşüm.
Artıları.
Hızı gayet stabil çalışıyor ve bana 35 Mbps download ve 12 upload olan paketimin hızını neredeyse alıyorum bilgisayarımda Ethernet kablosu takılıyken gerçekten çok hızlı çalışıyor.
Müşteri hizmetleri gayet ilgililer internette ulaşamıyorum gibi şikayette bulunan olmuş ben öyle bir sorun yaşamadım.
Wi-Fi kaliteside gerçekten hızlı Ethernet kablosu takılıyken aldığım hızı Wi-Fi üzerinde yakın hızlarda alıyorum.
Eksileri.
Şu anlık bir eksisini görmedim ama gördüğüm zaman kesinlikle buraya yazacağım.
Geçmeyi düşünüyorsanız tavsiye edebilirim gönül rahatlığıyla kullanın.