Kardeşim Türk telekomdan Türknete geçmiş ve 2 yıldır kullanan biri olarak Türknet ile ilgili olumlu ve olumsuz tecrübelerimi paylaşıp karar verme noktasında sana bir nebze de olsa yardımcı olmak isterim. Nispeten küçük şehirlerde ve ilçelerdeki Türk telekom altyapılı Türknet deneyimimi aktarmaya çalışacağım.
Öncelikle belirttiğin sağlayıcıların özel kendilerine ait fiber altyapısı yoksa, hepsi Türk telekom altyapısını kullanıyor. Ben kendim Türknette sıkıntı yaşandığında altyapı kaynaklı sorunlarda arızaya Türk telekomun bakması gerekiyor ve bu süreç tam bir karın ağrısı oluyor. Uzun bekleme süreleri, Türknetin türk telekoma arıza kaydı açması vs prosedürleri uzun bir süreç oluyor ve türknette kendine türk telekomdaki kadar hızlı ve iş bitirici bir müşteri hizmetleri bulamıyorsun. Hız ve stabilite açısından sorun yok. Vadedilen hıza türk telekomdan daha yakın bir net hız sağlıyor.(kayıplar muhakkak).
Sonuç olarak, eğer küçük bir ilçede isen, fiber altyapısından mahrum bir bölgede isen Türk telekom dışındaki aynı altyapıyı kullanan diğer sağlayıcılar arıza durumunda Türk telekoma nazaran daha yavaş ve uzun bir süreç içerisinde zorlamalar ile sorunu çözerken, eğer Türk Telekomda isen daha hızlı sorun çözümü oluyor. Ben kesinlikle Türk telekomu sevmiyorum, dayatmacı, sınırlandırıcı ve tekel oluşunu kullanarak müşterilere kötü hizmet veriyor ama gerçekler de bu şekilde. seçim sana kalmış.