Millenicom Wi-Fi bağlantısı çok kötü

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar,

Millenicom 100Mbps tarifesini kullanıyorum, bugün tam bir ay oldu bağlatalı. Sol altyapısından fiber sağladılar. Wi-Fi konusunda pek yüzüm gülmüyor.
Kablolu da 90'a 20 değerlerini görüyorum, tabii bazen down düşüyor ama upload sürekli 20'lerde. Wi-Fi'de ise hızım 20'lere kadar düşüyor, bağlandığım cihazların hepsi AC destekli.
Modemin yan odasında bu kadar hız düşmesi normal mi? ( modem Huawei HG255s )

Şu an için yeni modem alamam, daha uygun fiyatlı çözümü var mıdır? Ayar vs. gibi değişiklikler ile az da olsa iyileştirme yapılabilir mi? ISS'nin modemi değiştirme şansı var mı? Kısacası yeni modem almadan performansını nasıl arttırabilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    41,2 KB · Görüntüleme: 51
5 GHz destekli modem almadıkça bu hızları görmeye devam edersiniz hocam. 5 GHz modem şart. Modem değişmem derseniz 5 GHz destekli router alıp ethernetle router'ı bağlamanız lazım. Ama bana sorarsanız modem şart.
Mevcut modem 5 GHz destekli değil mi zaten ? Arayüzüne girince 5 GHz ayarları felan çıkıyor ?

Peki 5 GHz ağına girip test yapmayı denediniz mi?
Şuan otomatik ayarda yani 2.4/5 Ghz kendi ayarlıyor.Ben manuele alıp iki hızı da tek tek test ettim ama hız sonucu düşük çıktı.Sadece telefonu modemin dibinde kullanırken 130Mbit lere çıkıyor ama birkaç metre uzaklaşınca veya bi yan odaya geçince hız 30 lara düşüyor.

Şuan otomatik ayarda yani 2.4/5 Ghz kendi ayarlıyor.Ben manuele alıp iki hızı da tek tek test ettim ama hız sonucu düşük çıktı.Sadece telefonu modemin dibinde kullanırken 130Mbit lere çıkıyor ama birkaç metre uzaklaşınca veya bi yan odaya geçince hız 30 lara düşüyor.
5 GHz böyle zaten. Alacağın hız yüksek ama mesafe kısa olur. 2.4 GHz ağında mesafe fazladır ama alacağın hız 50-75 arası.

Peki neden 20-30 larda hız alıyorum 2.4 te ? Aceba arayüz üzerinden ayar vs. ile iyileştirilebilir mi,örneğin kanal uzunluk ayarlarını değiştirince felan ?
Biraz da modemden ötürü ama genelde 2.4 GHz ağı bu hızları verebilir. Eğer gerçekten düşükse sizin için, modem değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı