Millet İttifakı mülteci meselesinde nasıl bir yol izleyecek?

246941

Petapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
9
  • Suriye’de barışın sağlanması, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve mültecilerin geri dönüşüne yönelik olarak 2254 sayılı karar başta olmak üzere BM siyasi çözüm çabalarını destekleyecek, bu konuda ikili ve çok taraflı bir diplomasi hareketi başlatacak, tüm ülke ve paydaşlarla birebir temasları artıracağız.
  • Geri dönen sığınmacıların can ve mal güvenlikleri, tüm haklarının tanınması, alınan hakların iadesi konularında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Konseyi başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde gerekli izleme, takip ve denetleme mekanizmaların kurulmasını destekleyeceğiz.
Bu iki madde var ancak ne olacağı tam net değil. Bu konuda başka açıklama bilen veya duyan var mı? Afganlar net olarak gidecek mi mesela?

Mülteci konusunda bir tek zafer partisi adamakıllı duruşunu koydu ortaya. Diğer partiler ne kadar deselerde çok bir şey yapacaklarını sanmıyorum.

Hepsini def edecekler başka çaresi yok.

Afganlar ve Pakiler kaçak olduğu için sınır dışı edilecekler. Suriyeliler ise Esad rejimi ile anlaşıp yavaş yavaş ülkelerine yollayacaklar. CHP'nin sığınmacı ve kaçak sorununu %100 çözeceğini sanmıyorum. Bu sorunu İYİ Parti çözer.

Batı nasıl isterse öyle olur diye düşünüyorum.

Batı nasıl isterse öyle olur diye düşünüyorum.
Halkın kararları ile seçilen AKP zamanında imzalandı zaten bu sözleşmeler. CHP getirmedi bunu. Göndermek istiyorsak uluslararası hukuka uymak zorundayız. Ümit Özdağ'ın dediği gibi mancınıkla fırlatacağız tarzı saçma sapan şeylere inanmayınız.

Bence bir 5 sene daha uğraşacağız bunlarla. Hayır her gün minibüste görüyorum, sadece kendini değil yanında 5 tane çocuk getiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…