Ablamın geçtiğimiz sene mimari çizimler için topladığı sisteme monitör alacağız ancak ben bilgisayarı çoğunlukla oyun odaklı kullandığım için Hertz'i yüksek bir monitör almak istiyorum.
Ablamın mimarlık işleri için renk değerleri doğru olan en düşük 2K çözünürlük ve 27" boyutunda IPS bir monitöre ihtiyacı var.
Ben ise en az 144 Hz tazeleme hızı olan ve tepki süresi 5ms altında olan G-sync monitör istiyorum.
İkimizin ihtiyaçları için ayrı ayrı monitörler almayı düşünüyoruz, yakın zamanda benim ayrı bir sisteme geçme durumum olacağı için, ikimizin istediği özelliklerde ayrı ayrı uygun fiyatlı ekran önerilerinizi belirtirseniz seviniriz.
Ancak hem ablamın işini görecek hem de benim ağırlıklı olarak oynadığım CS:GO, PUBG gibi FPS tarzı oyunlar için kullanacağım ikimizin ihtiyacını da karşılayacak bir monitör öneriniz varsa onu da belirtirseniz seviniriz.
Merhabalar, uzun araştırmalarım sonucu ultrawide (21:9) monitör alma kararı verip LG 29WK600 model monitörü aldım.
HDR modu, farklı farklı düzenleyebildiğiniz oyun modları, sinema modu, okuyucu modu gibi bir çok modu olması, dahili hoparlörü olması ve hoparlör sesinin gayet tatmin edici olması beni cezbetti.
Ultrawide destekleyen oyunlar oynuyorum ve bu ekstra görüş alanıyla oyunlar gerçekten çok daha mükemmel hale geliyor.
Buyrun kısa bir video örneği:
Ve monitör linkleri: 29 Lg 29" Wfhd 29wk600 Ips, Hdr Oyun Monitörü - n11.com LG 29
Sn.harryS öneriniz için teşekkür ederim ama oyun çok oynamıyorum daha cok 3d max ve autocad kullanıyorum tam olarak neye bakıcam seçim yaparken onuda bilmiyorum.1500 tl bütçem var
Umarım, çünkü 21:9 monitörü bir kere kullandıktan sonra 16:9 monitöre geri geçebileceklerini sanmıyorum. Film izlerken "black bars" denilen illet olmadan film keyfi sürmek, MS Office uygulamalarıyla çalışırken ekranı ikiye bölüp alt+tab yapmadan çok daha hızlıca işleri halletmek, render uygulamaları üzerinde çalışırken geniş ekranın sağladığı ekstra alan, video editing yaparken daha uzun timeline görmek veya herhangi bir iş yaparken ekranı 16:9 + 5:9 olarak bölmek ve yandaki ekstra ekranda farklı işlemler yapabilmek (örneğin twitch yayını yapacak bir arkadaş için 16:9 oyun oynayıp kenardaki 5:9 ekranda ekstra bir monitöre ihtiyaç duymadan chati takip edebilir).
21:9 monitörlerin artıları saymakla bitmez, ancak 21:9 standartlatında monitör alacak kişi yüksekliği çok kısa olsun istemiyorsa şu videoya bakarak kaç inç ekran alması gerektiğine karar kılabilir.
Not: Benim için 29" 21:9 standartları için en optimum ekran boyutu.