Bilgisayarın özellikleri iyi gibi duruyor. İlerde 16gb daha ram alıp takılırsa daha da güzel olur. Gigabyte markası laptopları nasıl bir bilgim yok. Soğutması, ekranı vb. Çevremde de hiç kullanan görmedim. Daha bilindik bir marka değil de Gigabeyte almanın artısı ve eksisini kafamda henüz oturtamadım. Önerin için teşekkür ederim. Bu markayı da daha yakından öğrenmeye çalışacağım.
Biz şöyle çözdük (15 yıllık mimari ofis deneyimi olan birisi olarak), tecrübelerimiz şöyle:
- Render için diz üstü yanlış tercih olur. Diz üstü ısı yönetimi yüzünden uzun düre performanslı çalışamıyor.
- Oyun bilgisayarı büyük ve ağır oluyor.
Benim size önerim, çizim yapabileceğiniz kadar güçlü ama hafif ve uzun pilli bir diz üstü + kasa.
Kasa:
- ağır iş yükü için çok daha verimli
- yükseltmesi çok kolay
- satması çok kolay
- çift ekran kartı gibi bir ek imkan sunuyor
Kullanım:
- Diz üstünde tasarım, çizim
- Google Drive uygulaması üzerinden dosyaları kendi aralarında eşleme (anlık kendi hallettiği için).
- Anydesk, team gibi bir programla kasaya bağlanıp render işini kasaya yaptırma
Kasa işi bitirince yine drive'a atıyor görseli, diz üstünden bakıp kontrolünü yapıyoruz istediğimiz yerden.
Bu sisteme beş-altı sene önce geçtik. Laptoplar hafifledi, render bekleme işi çok azaldı, kasayı da keyfimize göre yükseltip geçiyoruz.
Bilginize.
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Render için laptopun pek performanslı olmayacağının farkındayım. Bu aralar farklı yerlerde çalışmam gerekecek o yüzden masaüstü performansı kadar olmasa da çizim işlerimi yapabileceğim çok kaliteli olmasa da renderlar alabileceğim bir laptop arayışım oldu. Evde 3070TI ekran kartlı i5-12600 işlemcili bir masaüstü bilgisayarım var. Son dönemde daha çok twinmotion ile GPU render alıyorum. Aslında bende sizin bahsettiğiniz gibi laptopla çizim yapıp deneme renderları almayı, proje içinde sanal gezintiler yapmayı planlıyorum. Final renderlarını evdeki bilgisayara gönderip onun üzerinden almayı planlıyorum. Google drive aklıma gelmemişti öneri için teşekkür ederim.
Aslında 10-12 yıllık eski bir laptopum var. Onunla evdeki bilgisayara bağlanıp tüm işleri uzaktan evdeki bilgisayar üzerinde halletmeye çalıştım ama verimli olmadı veya ben beceremedim. Ben chrome un uzaktan bağlanma programı ile bağlanıp çalışmıştım. Yapabilseydim yeni bir laptop masrafına girmeyecektim. Bunun bir yolunu biliyorsanız beni laptop masrafından kurtarmış olursunuz.
Bahsettiğiniz güçlü ama hafif, uzun pil ömürlü modellere yönelik memnun olduğunuz önerileriniz varsa onları da öğrenmek isterim. Çünkü internette çok farklı yorumlar var ve bunlar cidden kafa karıştırıyor.
Biz şöyle çözdük (15 yıllık mimari ofis deneyimi olan birisi olarak), tecrübelerimiz şöyle:
- Render için diz üstü yanlış tercih olur. Diz üstü ısı yönetimi yüzünden uzun düre performanslı çalışamıyor.
- Oyun bilgisayarı büyük ve ağır oluyor.
Benim size önerim, çizim yapabileceğiniz kadar güçlü ama hafif ve uzun pilli bir diz üstü + kasa.
Kasa:
- ağır iş yükü için çok daha verimli
- yükseltmesi çok kolay
- satması çok kolay
- çift ekran kartı gibi bir ek imkan sunuyor
Kullanım:
- Diz üstünde tasarım, çizim
- Google Drive uygulaması üzerinden dosyaları kendi aralarında eşleme (anlık kendi hallettiği için).
- Anydesk, team gibi bir programla kasaya bağlanıp render işini kasaya yaptırma
Kasa işi bitirince yine drive'a atıyor görseli, diz üstünden bakıp kontrolünü yapıyoruz istediğimiz yerden.
Bu sisteme beş-altı sene önce geçtik. Laptoplar hafifledi, render bekleme işi çok azaldı, kasayı da keyfimize göre yükseltip geçiyoruz.
Bilginize.
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim. Render için laptopun pek performanslı olmayacağının farkındayım. Bu aralar farklı yerlerde çalışmam gerekecek o yüzden masaüstü performansı kadar olmasa da çizim işlerimi yapabileceğim çok kaliteli olmasa da renderlar alabileceğim bir laptop arayışım oldu. Evde 3070TI ekran kartlı i5-12600 işlemcili bir masaüstü bilgisayarım var. Son dönemde daha çok twinmotion ile GPU render alıyorum. Aslında bende sizin bahsettiğiniz gibi laptopla çizim yapıp deneme renderları almayı, proje içinde sanal gezintiler yapmayı planlıyorum. Final renderlarını evdeki bilgisayara gönderip onun üzerinden almayı planlıyorum. Google drive aklıma gelmemişti öneri için teşekkür ederim.
Aslında 10-12 yıllık eski bir laptopum var. Onunla evdeki bilgisayara bağlanıp tüm işleri uzaktan evdeki bilgisayar üzerinde halletmeye çalıştım ama verimli olmadı veya ben beceremedim. Ben chrome un uzaktan bağlanma programı ile bağlanıp çalışmıştım. Yapabilseydim yeni bir laptop masrafına girmeyecektim. Bunun bir yolunu biliyorsanız beni laptop masrafından kurtarmış olursunuz.
Bahsettiğiniz güçlü ama hafif, uzun pil ömürlü modellere yönelik memnun olduğunuz önerileriniz varsa onları da öğrenmek isterim. Çünkü internette çok farklı yorumlar var ve bunlar cidden kafa karıştırıyor.
MSI Stealth 14 AI OLED Studio yu sizce bahsettiğim işlerde verimli kullanabilir miyim. Küçük ve hafif olması taşınabilirlik açısından avantajlı. Sanırım Zorandor un bahsettiği modeller de bu tarz. Alacağım laptopu günde ortalama 5-8 saat arası kullanacağım. Bazı zamanlarda günde en az 3-4 saat deneme renderları almam gerekecek.
*14" ile harici ekran olmadan çizim yapmak çok yorar gibi geliyor. Bir teknoloji markete gidip 14" bir bilgisayarda çalışılabilir mi bakacağım. Böyle bir tecrübesi olan varsa bilgi verirse iyi olur.
*Yanlış anlamadıysam bu model ultrabook tarzı. Bu cihaz ile günde 5-8 arası ağır çizim programları kullanımlarda ısınma, takılma vb. sorunlar yaşarmıyım.
*MSI iyi bir marka ama MSI ın giriş seviyesi ürünleri iyi olmuyor uzak durun deniliyor. Bu cihaz da giriş seviyesi değil değil mi.
*Ekran kartı watt değeri 80w+10W bu yeterli olur mu emin olamadım. Baktığım bir çok modelde 115w+25w tı. Laptop inceleme yorumlarında özellikle watt değerine dikkat edin diyorlardı.
Daha önce bana HP Omen Ve Asus ROG önerenler de olmuştu. Aşağıdaki bir kaç modeli buldum. Sizce bu modeller nasıl. MSI Stealth 14 AI OLED Studio ile kıyaslandığında hangi model benim kullanım amacıma daha uygun olur.
https://www.gpnteknoloji.com/urun/h...-7-8845hs-32gb-ram-1tb-ssd-17-3-inc-fhd-144hz
Asus ROG Strix G16 G614JV-N3157 13. Nesil Intel i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD 8GB RTX4060 16 inç FHD+ 165Hz
Asus Rog Strix G16 14.Nesil Core i7 Notebook Fiyatı ve Özellikleri - Vatan Bilgisayar
Asus ROG bu iki üründen birini alırsam yakın bir gelecekte 16gb ram ve ssd eklemesi yapmam gerekecek. (Yeni bir ram alıp eklediğimde çakışma vb. gibi sorunlar yaşarmıyım emin olamıyorum)
https://www.gpnteknoloji.com/urun/a...-i9-14900hx-32gb-ram-1tb-ssd-16-inc-fhd-165hz
Ram ssd eklemesi ile uğraşmayayım ve Asus Rog olsun dersemde bu modeli buldum. Bu model bütçemi gerçekten zorlayacak. Özelliklerine kalitesine değer derseniz ona göre borç harç almaya çalışacağım.