ideCAD mühendis programıdır. AutoCAD teknik resim/çizim programıdır. Ben şahsen AutoCAD ile plan, kesit, görünüş çiziyorum. Planı temizleyip 3DS MAX'e atıyorum. Orada 3 boyutlu kısmını hallediyorum. Mesela Max öğrenmek istersen ; Polygon modelleme, kaplama editörü, ışıklandırma, render motoru parametreleri. Bunların hepsinde belli bir seviyeye gelmen gerekir.
Okul için öncelik pafta kalitesi mesela, ArciCAD öğrenirsen planı çizdiğin anda kesit görünüşlerin çıkar, sınav zamanı rahat edersin. ArchiCAD ve AutoCAD öğrenmek 2 hafta bile sürmez.
3D modelleme için en ayrıntılı ve detaylı program şuan için 3DS MAX. Organik modelleme istiyorum dersen Nurbs tabanlı Rhino var.
SketchUP mesela 3DS MAX'in paint versiyonu gibidir. Ama bazen onu da kullanacağın zamanlar olabilir.
Yani bir de modellemeyi yapıp render'ı aldıktan sonra iş bitiyor sanma. Post Production var. Saf render ile ilerlemek mümkün değil. Render'ı işlemek için Photoshop öğrenmen lazım ek olarak. Illustrator'ı da aradan çıkarırsın ona başlayınca. Hazır vektörler ile sınav zamanı Concept paftası hazırlarsın, diğer öğrencilerden farklı olur.
Sadece modelleme kelimesi için bile 3 sayfa yazı yazılır, o yüzden sen sor biz ona göre cevap verelim.