Mimarlık-mühendislik fakültesinde MacBook Pro kullanan çok nadir, çoğunluk oyun bilgisayarı-workstation kullanır, inşaat firmalarında, mimarlık firmalarında çalıştım, hiçbirinde Mac kullanılmıyordu. Şu an düzgün bir ekran kartlı MacBook Pro ne kadar bilmiyorum aynı paraya daha fazla randıman alabileceğin bilgisayarlar var.
Çalıştığım yerde kullandığım makineler i9 10885H-RTX4000, Lenovo Thinkpad, i7 11800h - RTX3070 Monster Tulpar,
Kendi kullandığım şahsi bilgisayarlar Lenovo Legion 5 (i7 10750H-GTX1660 Ti), Acer Nitro 5 (Ryzen7-RTX3070)
Mimari programlar, yoğun şekilde işlemci ve GPU kullanır, Apple MacBook'larda yeni M1 Max, M1 Pro tanıtıldı işlemci GPU hakkında bir bilgim yok, etrafında kullanan varsa almadan önce dene derim, tavsiyem en kötü 8 GB ekran kartlı, i7 - Ryzen 7, eğer alabiliyorsan i9 - Ryzen 9 yeni nesil işlemcili bir makine alman, ekran da önemli Adobe rgbs renk gamutu, parlaklık nit değeri vs, eğer ikinci bir monitor kullanmayacaksan 17,3 inç olması mimari programlarda işini kolaylaştırır. Crackli programlar Windows üzerinde daha kolay kuruluyor diye biliyorum.