Mimari render bilgisayarı tavsiyesi

İlk attığınız sistem üzerine konuşayım.

• Ryzen 9 5950X çok güzel bir işlemci, V-Ray, Autodesk programları vs. parçalar geçer.
  • 2x16 GB RAM yeterli. 32 GB minimum olmalı. Bütçenizde yer varsa 64 GB tercih edin. Çalıştığınız projelerin boyutu ne kadar bilmiyorum, ama RAM çok önemli.
  • Depolama alanı olarak, bu işi profesyonel olarak yapacaksınız, herhangi bir veri kaybında para kaybedeceğiniz için her verinin yedeklenmesi lazım, bu yüzden RAID kurmanız lazım. Bu konuda pek bilgim yok, amatör mimarım ben, hiç kullanmadım.
  • Ekran kartı nVidia olması neredeyse şart. İmkanınız varsa Quadro (artık quadro kalmadı tabi) kullanmanız profesyonel olur. RTX A6000 veya A5000, olmadı RTX 3090 veya 3080 12 GB veya 3080 Ti 20 GB kullanmanızı öneririm. Ax000 serisi, Revit gibi programlarda viewport performansında çok başarılı, RTX 30xx serisi önerdiğim kartlar ise render performansında daha başarılı (fiyatları yakın olduğu zaman). RTX A6000 veya A5000 fiyatları çok yüksek gelirse GeForce RTX 30xx serisi bakın. Ax000 serisi ECC hafızaya sahiptir.
  • Kasa güzel, ancak daha büyük bir kasa almanızı öneririm eğer bu bilgisayar tek bilgisayar olacaksa (yani yakın server vs kurmayacaksanız). Ne kadar depolama alanına ihtiyacınız olacağını şimdiden pek kestiremezseniz, daha büyük kasa içine daha fazla HDD vs koyabileceğiniz için önünüz daha açık olur.
  • İşlemci soğutucu konusunda da kasanıza göre bir CLC veya Noctua hava soğutucu seçersiniz, bu konuda pek bilgim yok. Ben Arctic markasını seviyorum, performansları da çok iyi, RGB'ye önem vermiyorum.
  • En önemli kısımlardan biri ekran. Bu konuda gidilebilecek maksimum yok. Ekranınızı güzel seçmeniz aldığınız renderların kağıt üzerinde daha iyi olmasına yol açar. Bu konuda ayrı bir konu açabilirsiniz.
Sorunuz olursa yazın.

Kaç euro yapar bilmiyorum, ama bir bakın ne kadar tutar bende merak ettim.Ama listeye render-modelleme yapan arkadaşların onay veya önerisi gerekir.
İşlemci: AMD Ryzen 9 5950X.
Anakart: MSI MAG X570s ace Max.
Ekran kartı: PNY NVIDIA RTX A4000.
RAM: G.Skill Trident Z RGB 4x16 GB DDR4 3600 MHz.
İşlemci soğutucu: Lian Li galahad Black 360mm.
SSD: Samsung 980 Pro w/heatsink MZ-V8P2t0cw 2TB.
Kasa: ASUS GT501.
PSU: ASUS ROG-STRIX-1000G 1000W 80 Plus Gold.

Merhaba, bende yurtdışında yaşayan bir mimarım. Benimde bir masaüstü sistem toplamam gerekiyor. Sketch Up, AutoCAD, Solid Works, Photoshop, 3DS Max, V-ray gibi programları kullanıyorum. Fakat Pc toplamak veya hardware parçalar hakkında pek bilgim yok. 3000 Euro civarı bütçe verdi çalıştığım firma. Ayrıca bu bilgisayarı toplayacak birini de bulmam gerekecek. Lütfen deneyimlerinizi ve Pc tavsiyenizi paylaşır mısınız? Teşekkür ederim.

Arkadaşlar render bilgisayarı konusunda bu videoyu izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar render bilgisayarı olarak böyle bir sistem öneririm. Hatta videosunu çekmiştim.
Mimari görselleştirme ve mimari render konularında böyle bir sistemi çok rahat kullanabilirsiniz.

AMD Ryzen 9 5950X.
MSI MAG X570s Torpedo Max.
G.Skill 2x16 GB Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18.
Crucial 1 TB P5 Plus CT1000P5pssd8.
Sharkoon silentstorm cool Zero 850W 80+ Gold.
ASUS 3080 Ti.
Noctua NH-D15
Lian Li LANCOOL II mesh RGB.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…