Mimarlık hedefi için mezuna kalınmalı mı?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhabalar. Ben bu yıl YKS’ye girdim. Hatırladığım cevapları hesaplayınca TYT’den ortalama 50-55 net yaptım. AYT’den 17 net yaptım. OBP 65 maalesef. Beni çok geriye atıyor OBP. Mimarlık istiyorum. Çok istiyorum. 250 bin baraj sıralaması var. Ucu ucuna 240 bin yapsam bile beni OBP 280 bine atıyor. Bu en iyi senaryo. Belki sürpriz olup Mimarlık gelme ihtimali de var. Ama ben B planını da kafamda kurmak istiyorum.

Ailem başka bölüm yazmamı istiyor ısrarla. Mezuna kalmamı kesinlikle istemiyor. Benim mezun senesini kaldıracak psikolojim var ben bunu kabul ediyorum. Diyorlar ki bu sene 300 bin yaparsan seneye 400 bin yaparsın diyorlar. Ben de diyorum ki bu senenin başında netlerimi hesaplarken ben 800-900 bin sıralama yapıyordum. Özellikle son aylarda çok iyi çalıştım ve 250-300 bin sıralamalarına kadar gelmişim. Neden hedefime bu kadar yaklaşmışken pes edeyim diyorum size de danışmak istedim.

Neymiş efendim abimin bir arkadaşı 70 bin sıralamadan mezuna kalmış. Mezun senesinde 210 bin yapmış. Ben de öyle düşermişim. Önce başka bölüm yaz tekrar hazırlanırsın dediler. Zaten OBP düşük. Daha da düşecek. Yarı yarıya düşüyor. Yazdığım bölüme mi gideyim, ders mi çalışayım bunları düşünmüyorlar.

Bu sene yeni dershaneye gittiğim için daha ilk kez gittim önceki senelerde daha kötü yere gidiyordum, ilk birkaç ay çok zorluk çektim. Sistemi kurmaya çalıştım olmadı başka plan kurdum olmadı başka kurdum. Ama özellikle bu son 2-3 ay netler baya yükselişe geçti. Eğer mezuna kalırsam okulda yok, beni oyalayan yer de yok, artık hangi dersi hangi mantıkla nasıl götüreceğimi de biliyorum. Ben mi çok pembe hayal kuruyorum yoksa gerçekten mezuna kalırsam daha iyi sıralamalar elde edebilir miyim? Yoksa istemediğim bölümü mü yazmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Mezun senesini kaldırabilecekseniz elbette denenir sonuçta geleceğiniz için çok önemli bir adım mesleğiniz ayrıca mezuna kalıp daha düşük sıralama yapan ya hiç çalışmamıştır ya da cidden zor zamanları vs olmuştur onun dışında tam tersine mezuna kalıp inanılmaz fazla netini ve sıralamasını arttıran çok kişi var.

Ben gerçekten kaldırırım ve şimdiden Eyüp B. Matematik kampına başladım yavaştan. Yani bu sene hangi derslerde hangi hataları yaptıysam mezun senemde onları yapmam. Mesela Fen hiç çalışmadım. Ama bu sene Fen çalışacağım. Paragraf düzenli çözmedim. Ama bu sene düzenli çözeceğim. 12. Sınıfın en başında sıfırlardaydım ve bu seviyeye geldim. Bence çok kısa sürede 300k’ya kadar gelen adam rahat mezun senesinde 150k yapar diye düşünüyorum. Teşekkür ederim hocam.

Elbette hocam eksiklerinizi de şimdiden fark ederek erkenden başlamanız çok iyi olmuş başarılar dilerim.

Hocam koçların instagram sayfasında hep mezuna kalanların sıralama değisimleri var orları gösterin ,ilk defa mezuna kalıp sıralama düşersin diyen aile gördüm valla , 70k dan 210k ya düşende ya ilk sınav 70k yapmamış yalan söylemiştir yada sınav anında başına beklenmedik birşey gelmiştir diye düşünüyorum , ve mimarlık kazanamaz iseniz bence hayalinizden vaz geçmeyin derim hayat sizin hayatınız 1 ömür istemediğiniz mesleği yapmak istemezssiniz bence. Tercih olarak tüm tercihleri mimarlık yaparsanız ve kazanamazssanız zaten aileniz istemese bile mezuna kalmak zorunda kalırsınız.(tabi zorla işe falan sokmak istemezlerse.)

Mezuna bırakmış biri çok rahat 150k yapar. Ne kadar çalışıyorsun bilmiyorum ama ortalama bir çalışma bile 150K'ya çeker seni. Mezuna bırak derim.

Zorla birşey yapamazlar. Annem diyor ki bizi rezil edeceksin git yaz bir yer oku diyor. Sanki 1 milyona girmişim gibi konuşuyor. Mezuna kalacağımı duyduğu anda hiçbir yer gelmiyor hiçbir şey başaramamışsın diyor. Diyorum ki Mimarlık istiyorum Mühendislikler geliyor ama kabullenmek istemiyor. Bana hiçbir bölüm gelmeyecek gözüyle bakıyor.

Mezuna bırakmış biri çok rahat 150k yapar. Ne kadar çalışıyorsun bilmiyorum ama ortalama bir çalışma bile 150K'ya çeker seni. Mezuna bırak derim.
Gittiğim dershanede sabah 9’dan gece 11’e kadar çalışıyoruz. Bunun 2-3 saati ara sadece mola. Ama bu sene çok adamakıllı çalışmadım son ay da iyi çalıştım ve bana baya etkisi oldu. Diyorum ki matematikte sadece kendimi geliştireyim Eyüp B ile. Fen çalışayım çünkü Fen soruları zor değil gerçekten. Hergün de düzenli olarak Paragrafımı çözerim. Yani geçen sene neleri yapmadıysam bu sene onları yapayım diyorum. Geçen sene neleri yaptıysam bu sene onlarda ileriye gideyim kendimi geliştireyim diyorum.

Mezun senende daha iyi çalışırsın okul olmadığı için. Bence mezuna bırak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…