Bahsettiğiniz programlar mac ortamında stabil çalışıyor fakat mac biraz bütçe isteyen bir cihaz bu yüzden kesenin ağzını açmak gerekiyor. Bahsettiğiniz işlemci modellerinde Radeon Pro 580 değil 580X modeli vardır eğer 2020 modellerine bakıyorsanız, çünkü Radeon Pro 580 modelleri 7. nesil işlemci serisine sahip. Öte yandan arada sırada oyun oynamayı düşünüyorsanız ekranın doğal çözünürlüğünü besleyecek bir ekran kartı olmadığı için 1080p60 AA seviyesi oyunlar oynayabilirsiniz fazlasını maalesef ekran kartı kaldırmaz. Ekranın kaliteli olmasıyla bir işiniz yoksa toplama bilgisayar almanızı öneririm sizin için salt performans önemli olacak çünkü bu programlarda.
MRR12TU/A için şöyle uygun bir fiyat linki bırakayım MRR12TU/A iMac. Oyunla işinizin olmaması bu cihazları sizin için daha uygun hale getiriyor her zaman söylediğim gibi içerik üretme cihazları bunlar, tüketmesi de ayrı zevkli tabi.merhaba, çeşitli konfigürasyonlar olduğu için 580 yazmışdım ama gönlümdeki MRR12TU/A modeli 580x var evet ya da 2. el 7700K olan modeli de düşünebilirim test sonuçları birbirlerine yakın gibi.
oyunla ve fps ile hiç işim yok hocam Adobe, SketchUp, Vray ve Blender kullanırım maksimum. çok poligonlu iç mekan ya da dış mekan renderları.
ve en önemlisi de ekran, renk kalitesi cezbediyor, ona yakın 4k bir monitör alamam, 2k alsam da 5k kalitesiyle bir tutulmaz sanırım diye düşünüyorum.
sizde sanırım 2017 7700K var, memnun musunuz, ekran kartının 580x'ten farkını hissediyor musunuz?
teşekkürler
MRR12TU/A için şöyle uygun bir fiyat linki bırakayım MRR12TU/A iMac. Oyunla işinizin olmaması bu cihazları sizin için daha uygun hale getiriyor her zaman söylediğim gibi içerik üretme cihazları bunlar, tüketmesi de ayrı zevkli tabi.
Sizin programlardan ortak olarak kullandığımız herhalde sadece Adobe uygulamaları var bunlar son güncellemelere kadar 2017 senesinden beri sorunsuz kullandığım uygulamalardı nedense son illustrator güncellemesiyle (24.2) "Yeni" butonuna tıkladığımda ekranda çalışma tablosu boyutu seçebileceğim ekran yerine gri boş ekran geliyor kaldırıp tekrar kurmama rağmen düzelmedi. Bunun haricinde diğer uygulamalarda ise hiçbir zaman sıkıntı çekmedim. Kuzenim iç mimar SketchUp programıyla konsolosluk binası tasarlamıştı benim bilgisayarımda yeri geldi AutoCad kullandı hiç sıkıntı yaşamadı hatta kendisinde 1050ti ve i7 ikilisine sahip bir laptop vardı o zamanlar, kendi bilgisayarında (yanlış hatırlamıyorsam) presspull diye bir komut var onu bu projede uyguladığım zaman dakikalar geçiyordu senin bilgisayarda 1-2 saniyede aktif oluyor tarzında birşey söylemişti.
Sizin programlara pek hakim olmadığım için performansları hakkında birşey söylemem doğru olmaz.
Gelelim ekranına ben gerçekten çok seviyorum, bu cihazları bana aldıran en önemli şey ekranları oldu benim işimde elimdeki ürünün rengini birebir web ortamına aktarmam çok önemli bu yüzden iMac ve MBP aldım. İş haricinde kalan vakitlerimde video tüketmek bu cihazlarda ayrı bir keyif veriyor 2K youtube videoları, arşivimde olan 4K filmler(Boyutları 60-70 gb olanlardan) güzel doyurucu bir ses vermesi de cabası.
Bende dediğiniz gibi 2017 7700K var, aşırı memnunum bundan sonra seçimlerimi (eğer köklü bir değişikliğe uğramazsa) Apple bilgisayarlar üzerinden devam ettireceğim. Yaşadığım tek sıkıntı İ7-7700K ve RP 580 gibi bir ekran kartı tek bir fan ile soğutuluyor bu da ısınmaya neden oluyor bunun haricinde bir sorunum yok kullanmaktan çok keyif alıyorum. Ekran kartının farkını oyun oynamama rağmen çok fazla hissetmiyorum çünkü işlemciyi U/C, ekran kartını U/C ve U/V işlemli kullanıyorum yani frekans ve voltajlarını kıstım ısınmasın diye böylece bana GTA 5 gibi bir oyun esnasında %30 fan devrinde (1600 rpm yapıyor) 1080P 60FPS kilitli bir şekilde maksimum 70 derecede ortalama 62-65 derecede oyun oynatıyor.
Thunderbolt teknolojisi biraz daha gelişip 80 gbps veya 160 gbps gibi bir hız sunduğu zaman iMac Pro ve o dönemin en güçlü ekran kartını edinip eGpu yapıp güzel bir oyun makinesine çevireceğim.
Umarım yorumlamalarım sizin ürün hakkında sorularınızı gidermiştir, elimden geldiğince Mac cihazlar ve macOS sistemi hakkında sorularınızı cevaplayabilirim.
stokta olmaması üzdü fiyatı gerçekten iyiymişi5 8500 işlemcisi olan bir arkadaşıma benchmark testi yaptırdım fena çıkmadı, ryzen 3600x puanı 11bin onun puanı 8bin çıktı. tek sorun program olur ama çok fazla da program öğrenmek istemiyorum sketchupta uzmanlaşsam yeter gözüyle bakıyorum açıkcası.
şu anda illustratorde 750mb bir dosyam var şişti ve çalışamıyorum tıkandım
yalnız sizde her ikisinden de olması çok iyiymiş aslında, ram farkını saymazsak performans olarak hangisinden daha memnunsunuz mbp mu yoksa imac miepey bir ram takmışsınız fark ediyor mu nereye kadar elle tutulur farkını hissediyorsunuz? ve ssd kullanmamışsınız. ssdli tavsiye eder misiniz?
oyun değerlerinden pek anlamıyorum fps ısınma falanfakat ekran hakkındaki yorumunuz heveslendirci topladığım sistem 8800 tl tuttu bir de 4k monitör eklesem 12 13 binleri buluyor...
ikinci el önerir misiniz diyeceğim de onların da fiyatları uçmuş.
Sanırım size attığımda stokta 1 adet varmış hemen bitmişbu siteden benim bir arkadaşımda 575X'li bir model sipariş etti şu an kullanıyor ve memnun. Donanım kısmında durum farklı bugün 10 bin TL'ye toplayacağınız bilgisayar ile 10 bin TL'ye satın alacağınız iMac arasında donanım olarak belki 5 kat belki 10 kat performans farkı bile olabilir ancak bugün 4K, renk doğruluğu konusunda ortalama ve üstü bir monitör 5 bin TL'den başlıyor. iMac dengi 5K çözünürlük, 500 nit, P3 renk gamutu falan gibi özelliklere sahip bir monitör 6-7 bin TL civarlarında olacaktır. Yani bu cihazları sattıran içindeki işlemci falan değil bariz ekranı zaten donanım isteyen, bütçesi olan insanlar da içine i9 ve Vega 48 koydurabilir tabii 26 bin TL fiyat etiketini ödemek şartıyla.
Ben hiçbir zaman o kadar büyük boyutlu dosyalarla çalışmadım, yüksek çözünürlüklü 30 MB civarında boyutu olan dosyalarla çalıştım ama bu dosyalardan birden fazla açmak durumundaydım. Yani Photoshop'u açıp 50 adet böyle dosyayı, ayrı sekme şeklinde açıyordum bana mısın demiyordu.
Ben kesinlikle IMac'den daha memnunum nedeni ise basit, ısınma sorunu. Şu an MBP cihazımı 2.2GHz limitli kullanıyorum (yani işlemcinin Turbo frekansını kapattım) çünkü Turbo frekansını açtığım zaman işlemci 70-80 derecelerde dolaşıyor bu da klavye ve gövde üzerinde sıcaklığa yol açıyor, beni rahatsız ediyor. RAM ise 50-100 adet dosyayı Photoshop içine attığımda o programın ne kadar resim dosyasını kaldıracağını belirliyor desek yanlış olmaz, RAM miktarı ne kadar fazla olursa aynı anda açabileceğiniz uygulama yani multi-tasking daha verimli olur. SSD kesinlikle şart, ben cihazı aldığım zaman (2017 senesinde ilk sipariş verenlerdenim) i5 işlemciyle alıp 16 GB RAM eklemesi yapmıştım ve sipariş vermiştim daha sonra cihazda RAM kapağı olduğunu basitçe ekleme yapılabildiğini görüp siparişi iptal edip i7 ve 8 GB RAM ile sipariş verdim. Amazon'dan ise owc marka 32 GB RAM sipariş verdim ve taktım. SSD durumu ise şöyle zaten 2 TB Fusion Drive disklerin içine 128 GB SSD var işletim sistemi ve masaüstünde bulunan dosyalar M.2 SSD içinde çalışıyor, sanırım 1 TB Fusion Drive disklerde ise 64 GB SSD var. Yani içinde SSD var ama büyük dosyalarla çalışıyorsanız yetmeyecektir. Şimdiki planım ise yurt dışı sevkiyat olayları düzeldiği zaman iMac ekran yapışkan bant kiti, disk sıcaklık ölçer ile birlikte 1 TB Samsung QVO SSD sipariş verip cihazımı 128 GB M.2 SSD ve 1 TB SATA SSD'ye sahip hale getirmek.
Oyun değerlerini şu yüzden söyledim canınız sıkıldığında ufak tefek vakit geçirmelik oyun oynayabilirsiniz, çoğu yerde Mac'ler oyun oynatmaz, oyun için uygun değildir gibi argümanlar var bu değerleri oyun oynanabildiğini göstermek açısından söyledim.
Ekran dediğim gibi muazzam, en kötü ihtimalle bir elektronik mağazasına gidip canlı karşılaştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız, keşke HDR 1000 nit ve yüksek yenileme hızına sahip olsaydı bence tek eksikliği bu.
İkinci el ise temiz ve uygun fiyatlı denk gelirse hiç acımayın direk alın, garantisi devam eden bir cihaz ise Apple teknik servis konusunda arkasında durur herhangi bir sorunda onarımını yapacaktır.
İlginiz için öncelikle tekrardan çok teşekkürlerimi iletirim.
2bin lira zam bir gecede biraz koydu evetsağlık olsun. Donanımsal fark ekrana değişilmeyeceği gibi aradaki donanımsal farkı işletim sistemi ile de çözebileceğimi umuyorum umarım yanılmam...
Multi tasking çok önemli dediğiniz gibi bunu da RAM ile çözebilirim. Fakat bahsettiğiniz "iMac ekran yapışkan bant kiti, disk sıcaklık ölçer" in olayını anlayamadım araştırmama rağmen, Mac cahilliğime verin bunu da lütfen.512 SSD'ye yeter param ama o da ilerisi için çok az kalabileceğini düşünüyorum.
Bir de 2. el alırsam nelere dikkat etmeliyim kronik sorunları var mıdır? Sanırım yıl sonuna doğru yeni kasalar çıkacakmış, fiyatlar düşer diye beklemeyeli miyim diye düşündüm fakat bu ekonomide görülen o ki her geçen gün zarar bu tarz teknolojiler için
RAM sonradan eklenebilir fakat SSD'de sonradan artılabilir mi diye baktım ekranı sökmek gerekirmiş o da tehlikeli olsa gerek
hakintosh dediğiniz şey normal pc donanımı toplayıp işletim sistemi olarak mac os mu kullanmak?Hackintosh toplayıp güzel bir monitör alın bence.