Bilen anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 3DS max, Autocad, Revit, Render, Photoshop gibi gibi programlar kullanıyorum. 3 bin TL civarında bir laptop almayı planlıyorum. Önerileriniz nelerdir?
Bildiğim kadarıyla render vb. işlemler için işlemci performansı gerek uzun vade de i7 işlemci, i5 işlemciden daha iyi olacaktır. Bütçe eğer "3500 TL" civarına çıkartılacak ise i7 işlemci kullanılmalıdır.
Toplum olarak yanılgıya düştüğümüz konulardan birisi de i5 - i7 işlemcilerden i7'nin her zaman üstün olduğu. Ancak yanlış düşünüyorsunuz i5 i7'den benim önerdiğim en azından daha güçlü bir donanıma sahip.
Bu cihazda ise HQ serisi bulunmakta bu da kırpılmamış İ5 oluyor.
Yani sonuç olarak bu iki işlemcinin performansları arasında uçurum yok fakat ben MSI markasına CASPER'dan daha çok güveniyorum. Ürünlerinin arkasında duruyorlar.
Dikkatli bakarsanız bu cihazda U serisi işlemci bulunmakta. Yani kırpılmış İ7 gibi bir şey.
Bu cihazda ise HQ serisi bulunmakta bu da kırpılmamış İ5 oluyor.
Yani sonuç olarak bu iki işlemcinin performansları arasında uçurum yok fakat ben MSI markasına CASPER'dan daha çok güveniyorum. Ürünlerinin arkasında duruyorlar.
Kusura bakmayın dizüstü tarzı işlemcileri pek bilmiyorum. Şahsen bende "Casper" firmasından nefret etmekteyim ancak bütçe "3500 TL" gibi bir rakama çıkarsa i7 HQ tarzı bir işlemci kullansınlar. Benim bulduğum dizüstü "3000 TL" civarındaki bütçe içindir. Bu fiyat ortalamasındakilerin çoğu kırpılmış i5 işlemciydi.