Mimarlık mı? İnşaat Mühendisliği mi?

Yer
BİLECİK/MERKEZ
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar. Ben 11.Sınıf öğrencisiyim Sayısal okuyorum. Baba mesleği İnşaat olduğu için inşaata merakım bir başka . Üniversite okumakta kararlıyım ama hangi bölümde okuyacağıma karar veremiyorum. Benim için önemli olan maddiyat ve saygınlık. Bu iki meslekten hangisinin önü daha açıktır ?. Babamın çevresini kullanabileceğimi düşünüyorum, zaten yaşadığımız şehir baya küçük bir yer burada bir dayımda inşaat mühendisliği yapıyor zaten. Babamın tanımadığı mimar ve inşaat mühendisi yok bu açıdan şanslıyım gibi. Ama ben hangi mesleğe yönelirsem daha iyi olur bilmiyorum.

Aslında o senin kararın. Hangisini daha çok istediğine, hangi mesleği seçersen daha çok mutlu olacağına karar vermelisin. Fakat eğer fikrimi sorarsan ben mimarlık diyorum. Ama karar senin...

Benim için fark etmez aslında çizim yapmayı çok severim el becerimde vardır. O yüzden mimarlık düşünüyorum ama aklımdan inşaat mühendisliği de geçiyor.

Benim için fark etmez aslında çizim yapmayı çok severim el becerimde vardır. O yüzden mimarlık düşünüyorum ama aklımdan inşaat mühendisliği de geçiyor.

Şöyle ki ailende inşaat mühendisi olduğu için de bu mesleği düşünüyor olabilirsin. Sana kalmış birşey. Ama kendi fikirlerini önemsemeni tavsiye ederim. Eğer ikisini de aynı oranda istiyorsan ve gerçekten karar vermekte zorlanıyor isen; "Eğer iki seçenek arasında kalıyor iseniz yazı tura atın. Para havada iken o saniyede aklınızdan hangisinin gelmesini istediyseniz onu seçin." derler. Bunu kullanabilirsin

Ailevi durumum iyi değil onları da düşündüğüm için olabilir aslında. Maddi konuda sıkıntılarımız var bu yüzden yaşadığımız şehirde üniversite okuyorum bu yüzdende inşaat mühendisliği seçmek zorunda kalıyorum çünkü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesin de Mimarlık Fakültesi yok.

Anlıyorum. Bu konuda tabiki son söz senin olacaktır ve aileni düşünmen de konuya açıklık getirmeyi zorlaştırıyor anladığım kadarıyla. Umarım istediğin gibi olur herşey

Ortalama bir puanla ve çevresi iyi olmayan inşaat mühendislerini tanırım ve istedikleri gibi bir iş bulamadıklarını da bilirim. Ama diğer yanda çevresi geniş inşaat mühendislerine baktığımda oldukça saygın ve iyi de para kazandıklarını da bilirim. Eğer dediğiniz gibi çevreniz genişse inşaat mühendisliği hiç fena olmaz.

Şöyle söyleyeyim. Dediğim gibi dayım inşaat mühendisi amcam elektrik mühendisi ama Samsun da çalışıyor ve çalıştığı şirkette akrabalarımızın sayılır. İnşaat mühendisi olan dayımın da çalıştığı şirket kendisinin zaten. Babam ve diğer amcalarım dayılarım inşaatla uğraşıyorlar yani sülaleye nereden bakarsan inşaatla bir alakası var . Peki mimarlıkta mı? İnşaat mühendisliğinde mi? Daha çok kazanabilirim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…