Minecraft 1.12.2 modlu server kurma

kgok639

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Arkadaşlarla uzun bir aradan sonra minecraft oynamaya karar verdik. 1.12.2 sürümünde modlu minecraft oynayacağız. Portlu server açmayı biliyorum yaptım da ama modlu nasıl yapılır bilmiyorum. Hepimizde aynı modlar olsa oyuna girsek olur mu? Yoksa sunucuya mı eklememiz gerek? Bilenler varsa yazarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Sunucuya eklerseniz, herkeste çalışır.

Yanlış bilmiyorsam herkeste ve serverda olması gerekiyor.

Aternos'tan modlu server açabilirsin, ama sorun su ki artık cok fazla Türk Aternos'ta ve TR serverinde sana 30dk bekleme süresi veriyor, VPN ile Almanya falan yapıp Aternos'tan sunucu olustur, sonra Aternos'ta nasıl sunucuya mod atacağın hakkında ayrıntılı bir video var;

Bu bir çözüm yolu, başka yollarda vardır eminim.

1-modlar herkeste olacak.
2-serveri çalıştırdıktan sonra server şu şu şu mod client side olduğu için disabled edildi denen modları sunucudan silebilirsiniz
3-serveri çalıştıran .bat dosyasında komutun en sonuna -nogui ekleyin yoksa çok lag olur.
4- 1.12.2 serverlarda ı ve i harfleri sorun oluşturduğu için 1.12.2 için uyumlu bir locale fixer modunun sunucuda bulunması lazım.
5-Performans kazanmak için optimizasyon modlarını deneyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Attığım linkte modları kullanıcı-sunucu diye ayırmışlar ama hepsini hem sunucuya hem de kullanıcıya atabilirsiniz. Surge ve better fps dışındaki hepsini kullanmanızı tavsiye ederim. Çok fark edecek.
Stackie moduna çok gerek yok mod sayısı gerkesiz yere 2 artacak.
Texfixe gerek yok.
Bu listede olmayan birkaç mod daha var aklıma gelmedi bir tanesinin ismi helpfixer.
Kullanıcı tarafında optifine de kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…