Minecraft 1.18.2 için Forge sürümünü çalıştırmaya çalışırken hata meydana geliyor

lineBreaker30113

Centipat
Daha fazla  
Log'daki önemli kısım:

Kod:
[E] Exception in thread "main" java.io.UncheckedIOException: java.io.IOException: Invalid paths argument, contained no existing paths: [C:\Users\Abd lhalim\AppData\Roaming\.minecraft\versions\1.18.2-forge-40.2.0\1.18.2-forge-40.2.0.jar]
[E] at cpw.mods.securejarhandler@1.0.3/cpw.mods.jarhandling.impl.Jar.<init>(Jar.java:74)
[E] at cpw.mods.securejarhandler@1.0.3/cpw.mods.jarhandling.SecureJar.from(SecureJar.java:58)
[E] at cpw.mods.securejarhandler@1.0.3/cpw.mods.jarhandling.SecureJar.from(SecureJar.java:50)
[E] at cpw.mods.securejarhandler@1.0.3/cpw.mods.jarhandling.SecureJar.from(SecureJar.java:42)
[E] at cpw.mods.bootstraplauncher@1.0.0/cpw.mods.bootstraplauncher.BootstrapLauncher.main(BootstrapLauncher.java:93)
[E] Caused by: java.io.IOException: Invalid paths argument, contained no existing paths: [C:\Users\Abd lhalim\AppData\Roaming\.minecraft\versions\1.18.2-forge-40.2.0\1.18.2-forge-40.2.0.jar]
[E] ... 5 more.
[E]

============
//Oops, seems like the game has been exited with unusual error code!
//Printing debug information right now!

ExtremeLauncher 4.0.1.5

System info:
 Operating system:
 Version: Microsoft Windows NT 6.2.9200.0
 Is64BitOperatingSystem: True.
 Java path: 'D:\Program Files\Java\jdk-17.0.1' 64-bit

Process info:
 Minecraft version/type: 1.18.2-forge-40.2.0/release
 Executable file: 'D:\Program Files\Java\jdk-17.0.1\bin\java.exe'
 Arguments: '-Djava.net.preferIPv6Addresses=system -DignoreList=bootstraplauncher,securejarhandler,asm-commons,asm-util,asm-analysis,asm-tree,asm,client-extra,fmlcore,javafmllanguage,lowcodelanguage,mclanguage,forge-,1.18.2.jar -DmergeModules=jna-5.10.0.jar,jna-platform-5.10.0.jar,java-objc-bridge-1.0.0.jar -DlibraryDirectory=C:\Users\Abdülhalim\AppData\Roaming\.minecraft\libraries -p C:\Users\Abdülhalim\AppData\Roaming\.minecraft\libraries/cpw/mods/bootstraplauncher/1.0.0/bootstraplauncher-1.0.0.jar;

(...)

Kod:
cpw.mods.bootstraplauncher.BootstrapLauncher --launchTarget forgeclient --fml.forgeVersion 40.2.0 --fml.mcVersion 1.18.2 --fml.forgeGroup net.minecraftforge --fml.mcpVersion 20220404.173914 --username lb30113 --version Default --gameDir C:\Users\Abdülhalim\AppData\Roaming\.minecraft --assetsDir C:\Users\Abdülhalim\AppData\Roaming\.minecraft\assets --assetIndex 1.18 --uuid 6d49a823eeb6066a18690299187fa427 --accessToken sample_token --clientId ${clientid} --xuid ${auth_xuid} --userType offline --versionType release'.
 Exit code: 1

//Finished printing debug information.
============

Sonuç olarak extereme Launcher bana çalışan bir 1.18.2 Forge sürümü gösteremiyor.

Hocam yüksek ihtimalle hatanın nedeni kullanıcı adınız. Abdülhalim'deki "ü" kelimesinden dolayı kaynaklanıyor olabilir. Bir de ChatGPT'nin cevabına bakınız:

Minecraft 1.18.2 için Forge'u çalıştırmaya çalışırken aldığın hata, genellikle yanlış bir dosya yolu veya bozulmuş bir dosya nedeniyle ortaya çıkabilir. Sorunu çözmek için birkaç adım öneriyorum:

1. Dosya Yolunu Kontrol Et:

• Hata mesajında belirtilen dosya yolu ("C:\Users\Abd lhalim\AppData\Roaming.minecraft\versions\1.18.2-forge-40.2.0\1.18.2-forge-40.2.0.jar") hatalı görünüyor olabilir.
  • Dosya adındaki boşluk ("Abd lhalim") ve özel karakterler ("ü") dosya yollarında sorunlara yol açabilir. Windows'un, belirli karakterleri dosya yolunda düzgün bir şekilde okuyamaması nedeniyle hata almış olabilirsin.

2. Adım 1: Klasör İsmini Düzenle:

• "C:\Users\Abd lhalim" klasörünün adını "Abdülhalim" gibi tek bir kelimeye veya daha basit bir adla değiştir.
  • Ayrıca, klasör adını İngilizce karakterlerle değiştirmen faydalı olabilir. Örneğin, "Abdülhalim" yerine "Abdulhalim" şeklinde değiştirebilirsin.

3. Adım 2: Forge'u Tekrar İndir ve Kur:

• Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Forge sürümünü tamamen kaldır ve yeniden indir.
  • Minecraft için Forge'u indirirken, doğru sürüm (1.18.2) olduğundan emin ol ve kurulum sırasında dosya yolunu kontrol et.

4. Adım 3: Java Yolu ve Sürümü Kontrol Et:

• Hata mesajına göre, Java'nın doğru sürümünü kullanıyorsun gibi görünüyor. Ancak, yüklü Java sürümünün güncel olup olmadığını kontrol et.
  • "D:\Program Files\Java\jdk-17.0.1" yerine "jdk-8" gibi daha eski bir sürüm kullanmayı deneyebilirsin. Minecraft Forge genellikle Java 8 ile en iyi şekilde çalışır.

5. Adım 4: Alternatif Bir Launcher Kullan:

• Extreme Launcher yerine, MultiMC veya TLau*cher gibi başka bir launcher kullanmayı deneyebilirsin. Bu launcher'lar, Forge kurulumunu ve mod yönetimini daha kolay yapmana yardımcı olabilir.

6. Adım 5: Minecraft'ı Temiz Kurulum Yap:

• Eğer sorun devam ederse, Minecraft'ı tamamen kaldır ve ardından yeni bir kurulum yap. Ardından Forge'u tekrar kurmayı dene.
Bu adımları izleyerek sorunu çözebilir veya en azından daha net bir hata mesajı alabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı