Minecraft 1.18'de chunklar yüklenirken FPS 5'e kadar düşüyor

iHoxyy

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim bilgisayarım 1.17'de 120 FPS civarı alıyor, 1.18'de 100 FPS falan alıyor fakat 1.18 ve üzerinde chunklar yüklendiği esnada FPS 5'e kadar düşüyor 2 saniyeliğine falan, bir çözümü var mıdır acaba?

Kaç chunkta oynuyorsun usta?

Single Player'da kasması normal olabilir hocam yani tam bilmiyorum çünkü Single Player oynamıyorum fakat sunucularda 24 chunkta oynarken Single Player'da 12 chunka kadar düşürüyorum bir yandan bilgisayardanda kaynaklı olabilir hocam.

Anladım hocam sunucularda deneyeceğim birde

Optifine veya Sodium kullanın.
Neredeyse bilinen bütün fps modlarını kullandım kasmadan çok drop gibi birşey

Anladım hocam sunucularda deneyeceğim bir de.

Arkadaşın dediği gibi OptiFine kullabilirsin ya da lunar Client gibi Client'lerde kullanabilirsin yanlış bilgide vermek istemem fakat çevremde oynayan herkes lunar falan kullandığı için ne kadar fayda sağlıyordur bilmem vardır bir bildikleri.

Anladım hocam sunucularda deneyeceğim bir de.

Neredeyse bilinen bütün FPS modlarını kullandım kasmadan çok drop gibi bir şey.

Büyük ihtimal normalde 100 ise arkanızı döndüğünüzde falan drop yiyorsunuz ya Minecraft'ya da sistem ile alakalı sorun.

RAM veya işlemci yetersiz kalıyor. Sistem özelliklerini yazmamışsınız.
İşlemci: i5 3337u Ekran Kartı Amd 8500 hd intel 4000 hd düşükler evet ama yani 30 fps falan alsa normaldir dicemde
Lunarı 1.8 de kullanıyordumda fps falan farkı olmamıştı
Büyük ihtimal normalde 100 ise arkanızı döndüğünüzde falan drop yiyorsunuz ya Minecraft'ya da sistem ile alakalı sorun.
Olduğum yerde durduğum sürece arkamı dönsemde sıkıntı yok her chunk yüklenince oluyor acaba 1.18 de daha da aşagıya inebildiğimiz için mi ki daha çok zorlanıyor pc chunk yüklemede aşagıya doğru genişletildi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…