Minecraft 1.21'de shader modları FPS düşürüyor

emredemir32

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600x
MSİ 1060 Gaming X Pro 6GB
Gigabyte A520M-H
KİNGSTON FURRY Beast 16x2GB Ram
James Donkey 720
Razer Deathadder Essential
ASUS TUF GAMING RA05 K3 D/RD Red Switch
Kingston NV3 SNV3S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
James Donkey JD960 LE SATA 3.0 2.5" 960 GB SSD
(Fabric) 1.20.4'de 1 yıllık sunucumuz vardı, evimizde yapılabilecek neredeyse her şeyi yapmıştık hatta bazen ciddi derecede FPS düşüşleri bile oluyordu. O sürümde shader kapalı 300 ila 400 FPS alırken BSL ya da Complementary Unbound gibi shaderlarla 100 ila 200 FPS arası oynuyordum. Fakat sonra sunucuyu 1.21'e taşıdık ve aynı ayarlar aynı modlar ile shader açınca 300 350 gibi değerlerden 10-20'ye düşmeye başladı, bunun sebebi ne olabilir? (oyun orijinal, ayarlardan RAM'ı de arttırdım)

1.20 de ve 1.21 de kullandığım modları bırakıyorum.
Modların isimlerinden çoğunun ne olduğu anlaşılıyor. Anlaşılmayanlarda oyunu etkilemeyen gereksiz şeyler. (modlar ekranı, ayarlar teması vs. vs.)

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    57 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_2.png
    32,5 KB · Görüntüleme: 20
Shaderi OptiFine üzerinden mi açıyorsanız? OptiFine'ı silip Iris modundan açmaya çalışın, Iris shader için OptiFine'a göre daha optimizedir.

Shaderi OptiFine üzerinden mi açıyorsanız? OptiFine'ı silip ıris modundan açmaya çalışın, ıris shader için OptiFine'a göre daha optimizedir.

Fabric'de iris kullanıyorum eklerde bulunan resimlerden de görebilirsiniz.

Yabancı forumlarda biraz araştırdım benzer sürümlerde aynı sorunu yaşayan bir kaç kişi daha var. Minecraftın yeni sürümlerin optimizasyon sorunlarından kaynaklanıyor olabilir.
Yapılabilicek şeyler:
1: Sodium ve Iris modlarını en son sürümlerini kullan.
2: Shader sürümünün oyun sürümü ile uyumluluğunu kontrol et.
3: Java' nın en güncel sürümünü kullan.
4: Mod uyumsuzluklarıı kotrol et (oyunun log dosyalarını incele).
5: Fabric kullanmana rağmen klasörün içinde Forge installer ve Optifine var (Soidum modu ile birlikte çalışmaz) bunları dosyadan çıkart.
6: Sodiumda bulunan Smooth FPS ayarını devre dışı bırak.
7: Phospor, modunu ekle (ışıklandırma ve gölgelendirmelrde hataları düzeltiyor yararlı olabilir).

Eğer hala sorun aynı ise, Modların içinde sadece Iris ve Sodium modlarını bırakıp tekrar shader açmayı dene, eğer FPS in normale döndüyse, diğer modları teker teker eleyip, oyunu açmayı dene.

Şu son 3 4 madde faydalı gibi deneyeceğim
Eyvallah

Evet durum güncellemesi: Oyuna 1.20'de kurmuş olduğum fakat 1.21 de kurmadığım bazı modları kurdum (optimizasyon, ışıklandırma dengesi vs. vs) şu an yüksek ayarlı shaderlarda 15 chunkda 100 ila 200 FPS almaktayım eğer ki aynı durumu yaşayan varsa modları paylaşabilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…