Minecraft 1000 FPS'ten 300'e düştü

Şahin1

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Minecraft'ta olması gerekenden düşük FPS alıyorum. Bilgisayarı ilk dizdiğimde de Minecraft oynuyordum ve FPS’im 1K civarlarındaydı, bazen geçiyordu. Fakat dün Minecraft’a girdiğimde ise 300 FPS’i geçmediğini gördüm. Valorant’ta 300-400, CS2’de 200-300 FPS almama rağmen sadece Minecraft’ta FPS’im düşük. Sıcaklık değerlerim ise ekran kartı ve işlemci boşta 45-50 civarlarında, yükte ise ikisi de en fazla 70’lerde bir şeydi. Yani sıcaklıktan dolayı performans düşüşü de yok. Ekran kartı driver’ım da güncel. Sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
BİOS'dan ramlere baktınız mı? tam perfonmans çalışıyor mu diye yada arkaplan uygulamalarına baktınız mı FPS kaybına yol açar. Yada en kötüsü virüs kapmış olabilir.

BIOS'tan RAM'lere baktınız mı? Tam performans çalışıyor mu diye ya da arka plan uygulamalarına baktınız mı FPS kaybına yol açar. Ya da en kötüsü virüs kapmış olabilir.

Yani hocam CPU odaklı oyunlarda da bilgisayarın performansı iyi GPU odaklılardada iyi sadece sıkıntı Minecraftda var viruslede alakasını tam anlayamadım RAM'lerdede XMP ayarı olması lazım RAM'lerin mhzinin tamamını kullanmasını sağlıyordu 2100 küsurden 3200'e çıkması için o ayarı açmıştım arka plan uygulamasıda bir Malwarebytes açık sadece birde teamspeak açık.

Son düzenleme:
Yani hocam CPU odaklı oyunlarda da bilgisayarın performansı iyi GPU odaklılardada iyi sadece sıkıntı Minecraft'da var viruslede alakasını tam anlayamadım RAM'lerdede XMP ayarı olması lazım RAM'lerin mhzinin tamamını kullanmasını sağlıyordu 2100 küsurden 3200'e çıkması için o ayarı açmıştım arka plan uygulamasıda bir Malwarebytes açık sadece bir de TeamSpeak açık.

Virüsten kastığım hocam arkaplan'da çalışır ekran kartına yük bindirir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı