Minecraft 2 kişilik sunucuda spawner çalışmıyor

Serverde tek iken 128 blok yükseğe inşa ettiğim mob trap sorunsuz çalışıyor ayrıca içinde 4 adet spawner da var.
Ama arkadaşım oyuna girince o aşağıda takılırken ben mobtrap de bekliyorum. Spawner olmasına rağmen mob spawnlanmıyor ancak arkadaş benden bayağı uzaklaşınca mob spawn oluyor sorun nedir?

Oyun sürümünüz hangisi acaba ?

Şimdi şöyle açıklayım oyunda kişi başına chunk sınırlaması olabilir. Sunucuyu açıtğınız site ya da program bunu lagg olmasın diye sınırlıyor olabilir. 1.18.1'de mob Spawn'ı farklı birim oyuncu chunk sınırlaması getirildi. Chunk başına belirli bir miktarda 1 oyuncuya göre mob Spawn'ı var. Eğer arkadaşınla senin aranda 16 Chunk'lık ya da 8 Chunk'lık bir mesafe varsa hem arkadaşının bulunduğu yerde yeni bir mob Spawn'ı oluşur hem de senin bulunduğun nokta da. Tabii bunun oyunun zorluk modu ile alakası var ise eğer hard Mod'da oynarsanız daha fazla mob doğar.
Hamachi kullandım hocam.

Bir plugin kullanıyor musunuz?

Norain,silkspawners,simplewarp pluginlerini kullanıyorum.

Varsa nasıl kaldırabilirim?

multiverse-Core indirip oyun içerisinde /mvm set monsters true yazar mısın? Server. Properties dosyasından mob doğumu açık mı? /rg oluşturduysan /rg flag __global__ mob-spawning allow yazar mısın? Bunlar sorununu çözecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…