Rehber Minecraft Bedrock function part 2 modlarımızdan nasıl kazanç elde ederiz?

Petrax

Centipat
Daha fazla  

Minecraft Bedrock Mod Eğitimi - Function​

Merhaba, mod yapma eğitimin ilk konusu olarak function işlevi ile başlamak istedim, aslında öğrenilmesi en basit kısım olduğu için ve bence bundan başlanılması birçok modumuzda yarar sağlayacağı için bunu tercih ettim. Kullanacağımız programlar Bridge v2 ve Minecraft Bedrock ( Mobil cihazlar için işlemler aynıdır ).

İlk olarak, Yeni bir proje açalım

Ekran Alıntısı1.PNG

Bu projemiz için Sadece Behavior Pack yeterli ancak Resource Packi açmanın bir zararı olmaz, ardından

Ekran Alıntısı2.PNG

Deneme seçeneklerini aktif edelim bu modlarımızda açmamız gereken bir özellik açılmadığı takdirde, Yapacağımız kodlarımız algınlanmaz. Yine burada da Sadece Holiday Creator Features açmamız yeterli olur ancak diğer seçeneklerde ilerde işimize yarayacaktır.

Ekran Alıntısı3.PNG

Projenizin Nasıl Bir isim veya sürüme sahip olacağı sizin terhinizdir,

Şimdi bir Function dosyası oluşturalım. New Files / Simple Files / Function
Ekran AlıntısıA.PNG Ekran Alıntısı4.PNG

Ekran Alıntısı5.PNG

Ben kod1 adını verdim sizde istediğiniz adı verebilirsiniz ama verdiğiniz isim oyun içinde gözükecek olandır.

Şimdi kodlarımızı yazmaya başalayalım

Ekran AlıntısıAA.PNG

effect @s speed 3 30 execute as @s run function kod1

3 değeri kodumuzun çalışma süresini temsil eder.
30 değer ise kodumuzun seviyesini temsil eder bu sayı artıkça daha hızlı, azaldıkça daha yavaş gitmemizi sağlayan hız efektini verir.
execute değişkeni kodumuzda tetikleyici bir değişken olarak kullandık. Bu kodda kodu aktif hale getirmemizi sağlayacak.

Peki Ya? Kodumuzu nasıl çalıştırırız?

Öncelikle;

Projeyi Export edelim.
Ekran Alıntısı7.PNG

Ekran Alıntısı8.PNG

Exportu tamamlamak için yeşil indirme sigmesine tıklayalım ve .mcaddon dosyasını açalım, Bizi direk Minecraft'a atacaktır modumuzun kurulumunun ardından

Yeni bir Dünya açalım,

Ekran Alıntısı9.PNG

Kaynak ve Davranış Paketlerinden Modumuzu Etkinleştirelim ve

Ekran Alıntısı10.PNG

Denemeler Kısmından tikleri işaretleyelim. Dünyamızı açalım

Oyun açıldıktan sonra Sohbet Kısmına oluşturuduğumuz kodu /function (dosya adı) şeklinde çalıştıralım.

Ekran Alıntısı13.PNG

Bu şekilde ve Entera basalım kodumuz çalışacaktır.

Function Mod Yaparken Ne İşimize Yarar?
Function modumuzda bir işlevi çalıştırmanın en basit alternatif bir yoludur, genel olarak yönlendirme kodu olarak tercih edilebilir. Örneğin Farklı Kamera Açıları ile ilgili bir mod yapıyorsunuz function ile ayar menüsüne gönderecek bir kod yapabilirsiniz veya Farklı Canlılara dönüşmeyi sağlayacak bir mod yaptınız bir seçim menüsü, iu arayüzü gibi özellikler ekleyebilirsiniz.

Modlarımızdan Nasıl Kazanç Elde Ederiz

Modlarımızı yapmak önceki rehberimde dediğim gibi iyi bir kazanç kaynağı olabilmekte, peki ya nasıl? ve ne miktarda? Minecraft Bedrock sürümünün hem mobil hem bilgisiyar kullanıcılarına hitap ediyor olması, ek bir avantaj olmakta.

Yaptığımız modları en yüksek veri trafiği olan MCPEDL ve Linkveriste sitelerinde yayınlamaka en iyi kullanıcı sayısına ulaşabileceğiniz sitelerdir

Linkveriste, size her modunuzu inderecek olan her kişiden bir komisyon alarak ücret ödeyecektir bu miktar ise RPM oranınıza bağlı. RPM ise 30 dolar ile 100 dolar arasında değişebilir şu demek oluyor ki, Bir Alman kullanıcı modunuzu indirirse Bir Türk kullanıcıdan 5 kat fazla para kazandırabileceği Türkiyede RPM oranı her 1000 kullanıcı başına 60 $ dolar kazandırmakta. Linkveriste kullanıcı trafiği açısından en iyi yerlerden.

resim_2023-11-14_225948831.png

İlk çekiminizde 10 dolarlık bir limit olacaktır yani minimum 10 dolar çekebileceksinizdir.
Linkveriste Türkiyede ödeme alacak kullanıcılar için ödemeyi Dolardan TL ye çevirir ve bankanızda TL cinsinden para alımı göreceksinizdir.

Eğer aklınıza takılan detaylar olursa yardımcı olacağımdır. bu eğitim serisini bitirmeyi ve kodları, dosyaları, modları sizinle paylaşmayı planlıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı5.PNG
    Ekran Alıntısı5.PNG
    21,8 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleyen: Moderatör:

Minecraft Bedrock mod eğitimi - function​

Merhaba, mod yapma eğitimin ilk konusu olarak function işlevi ile başlamak istedim, aslında öğrenilmesi en basit kısım olduğu için ve bence bundan başlanılması birçok modumuzda yarar sağlayacağı için bunu tercih ettim. Kullanacağımız programlar Bridge v2 ve Minecraft Bedrock ( mobil cihazlar için işlemler aynıdır ).

İlk olarak, yeni bir proje açalım.

Eki Görüntüle 2015123

Bu projemiz için sadece behavior pack yeterli ancak resource packi açmanın bir zararı olmaz, ardından.

Eki Görüntüle 2015122

Deneme seçeneklerini aktif edelim bu modlarımızda açmamız gereken bir özellik açılmadığı takdirde, yapacağımız kodlarımız algınlanmaz. Yine burada da sadece holiday creator features açmamız yeterli olur ancak diğer seçeneklerde ileride işimize yarayacaktır.

Eki Görüntüle 2015121

Projenizin nasıl bir isim veya sürüme sahip olacağı sizin terhinizdir,

Şimdi bir function dosyası oluşturalım. New files / simple files / function.
Eki Görüntüle 2015146Eki Görüntüle 2015143

Eki Görüntüle 2015148

Ben kod1 adını verdim sizde istediğiniz adı verebilirsiniz ama verdiğiniz isim oyun içinde gözükecek olandır.

Şimdi kodlarımızı yazmaya başalayalım.

Eki Görüntüle 2015168

effect @s speed 3 30. execute as @s run function kod1.

3 değeri kodumuzun çalışma süresini temsil eder.
30 değer ise kodumuzun seviyesini temsil eder bu sayı artıkça daha hızlı, azaldıkça daha yavaş gitmemizi sağlayan hız efektini verir.
Execute değişkeni kodumuzda tetikleyici bir değişken olarak kullandık. Bu kodda kodu aktif hale getirmemizi sağlayacak.

peki ya? Kodumuzu nasıl çalıştırırız?

Öncelikle;

Projeyi export edelim.
Eki Görüntüle 2015196
Eki Görüntüle 2015195

Exportu tamamlamak için yeşil indirme sigmesine tıklayalım ve. Mcaddon dosyasını açalım, bizi direk Minecraft'a atacaktır modumuzun kurulumunun ardından.

Yeni bir dünya açalım,

Eki Görüntüle 2015209

Kaynak ve davranış paketlerinden modumuzu etkinleştirelim ve.

Eki Görüntüle 2015215

Denemeler kısmından tikleri işaretleyelim. Dünyamızı açalım.

Oyun açıldıktan sonra sohbet kısmına oluşturuduğumuz kodu /function (dosya adı) şeklinde çalıştıralım.

Eki Görüntüle 2015223

Bu şekilde ve entera basalım kodumuz çalışacaktır.

Function mod yaparken ne işimize yarar?
Function modumuzda bir işlevi çalıştırmanın en basit alternatif bir yoludur, genel olarak yönlendirme kodu olarak tercih edilebilir. Örneğin farklı kamera açıları ile ilgili bir mod yapıyorsunuz function ile ayar menüsüne gönderecek bir kod yapabilirsiniz veya farklı canlılara dönüşmeyi sağlayacak bir mod yaptınız bir seçim menüsü, iu arayüzü gibi özellikler ekleyebilirsiniz.

modlarımızdan nasıl kazanç elde ederiz

modlarımızı yapmak önceki rehberimde dediğim gibi iyi bir kazanç kaynağı olabilmekte, peki ya nasıl? Ve ne miktarda? Minecraft Bedrock sürümünün hem mobil hem bilgisayar kullanıcılarına hitap ediyor olması, ek bir avantaj olmakta.

Yaptığımız modları en yüksek veri trafiği olan MCPEDL ve Linkveriste sitelerinde yayınlamaka en iyi kullanıcı sayısına ulaşabileceğiniz sitelerdir.

Linkveriste, size her modunuzu inderecek olan her kişiden bir komisyon alarak ücret ödeyecektir bu miktar ise RPM oranınıza bağlı. RPM ise 30 dolar ile 100 dolar arasında değişebilir şu demek oluyor ki, bir alman kullanıcı modunuzu indirirse bir Türk kullanıcıdan 5 kat fazla para kazandırabileceği Türkiye'de RPM oranı her 1000 kullanıcı başına 60 $ dolar kazandırmakta. Linkveriste kullanıcı trafiği açısından en iyi yerlerden.

Eki Görüntüle 2015280

İlk çekiminizde 10 dolarlık bir limit olacaktır yani minimum 10 dolar çekebileceksinizdir.
Linkveriste Türkiye'de ödeme alacak kullanıcılar için ödemeyi dolardan TL'ye çevirir ve bankanızda TL cinsinden para alımı göreceksinizdir.

Eğer aklınıza takılan detaylar olursa yardımcı olacağımdır. Bu eğitim serisini bitirmeyi ve kodları, dosyaları, modları sizinle paylaşmayı planlıyorum.

Rehber olarak açsaydınız keşke.

Elinize sağlık, açıklayıcı olmuş.

Öğleleyin iyi yemek vardı bugün geç attım.

Hocam nereden seçiyoruz onu normalde ben atınca moderatör arkadas yapıyordu bende öğrenmeye çabalamadım.

Rehber ön ekini hak ettiğini düşündüğünüz konuları raporlayabilirsiniz.

Linkveriste Link Linkveriste kazancını daha iyi gösterebilmek için Orta Çağ temalı bir mod/addons pack topladım. Kazancı daha iyi gösterebilmek için bu linkten gelen kazançları sizelerede heves olması için göndereceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı