Minecraft chunklar yüklenirken droplanıyor

HzFalllen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Minecraft'ta tek oyunculu bir dünya oluşturduğumda dünya oluşuyor ve her hareket ettiğimde yeni bir chunk oluştuğu için aşırı şekilde drop giriyor, FPS'im 200'lerde dolaşıken 10'a düşüyor ve bu her yeni bir chunk oluşmaya başlayınca oluyor yani hareket edemiyorum bir şey yapamıyorum gerçekten çok rahatsız edici.
Herhangi bir sunucu açma sitesinden yani birçok oyunculu sunucu oluşturduğumda ve bunu Survival için kullandığımda hiçbir sorun olmuyor, chunklar çok güzel şekilde açılıyor ve drop yemiyorum. Biliyorum her yeni chunk açıldığında FPS düşer ama gerçekten 3-4 saniyelik droplar yiyorum ve bu aşırı şekilde. Oyuna şu anlık verdiğim RAM miktarını da yükselttiğimi belirtmek isterim.

Çok kolaya kaçmak olacak ama önerim mod paketi kullanman. Fabulously Optimized veya Remarkably Optimized olabilir. Belki ekran kartını kullanmadığından kaynaklı bir hatada olabilir.

OptiFine kullanıyorsanız ayarlarda chunkların yüklenmesiyle alakalı bir ayar olması lazım biraz kurcalayın.
hayır fabric kullanıyorum
Çok kolaya kaçmak olacak ama önerim mod paketi kullanman. Fabulously Optimized veya Remarkably Optimized olabilir. Belki ekran kartını kullanmadığından kaynaklı bir hatada olabilir.
zaten fabric kullanıyorum optifine kullanırken daha kötüydü ama fabricde az da olsa 5-10 fps daha fazla oluyor drop yediğimde ve sodium gibi diğer fps arttıran modları kullanıyorum, normalde sorun yok ama chunk yüklerken yine fps droplanıyor fazlasıyla

Hayır Fabric kullanıyorum.

Zaten Fabric kullanıyorum OptiFine kullanırken daha kötüydü ama Fabric'de az da olsa 5-10 FPS daha fazla oluyor drop yediğimde ve Sodium gibi diğer FPS arttıran modları kullanıyorum, normalde sorun yok ama chunk yüklerken yine FPS droplanıyor fazlasıyla.

Olay sadece Sodium değil. Bu mod paketleri belli başlı Config'lerle oynayıp MC'nin buglarını fixliyor. Adını sanını duymadığın modları içeriyor. Bu adamların bir bildikleri var. i3 12100F'le 20 chunk ayarında uçarak 900 FPS alabiliyorum. Denemeden zarar gelmez diye düşünüyorum.

Olay sadece Sodium değil. Bu mod paketleri belli başlı Config'lerle oynayıp MC'nin buglarını fixliyor. Adını sanını duymadığın modları içeriyor. Bu adamların bir bildikleri var. i3 12100F'le 20 chunk ayarında uçarak 900 FPS alabiliyorum. Denemeden zarar gelmez diye düşünüyorum.

Dediğinizi anlıyorum zaten geçen hafta neredeyse 10'a yakın mod paketi denedim ama gerçekten hiçbiri sorunu çözemedii FPS olarak sorunum yok 200 FPS bana yetiyor ama her hareket ettiğimde bir chunk yüklediğimde 10 FPS'a kadar düşüp düşüp çıkması gerçekten sinirimi bozuyor. (ayrıca belirttiğiniz mod paketlerini de denedim)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı