Çözüldü Minecraft dahili ekran kartını kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yiitEy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| MSI H610M-G PRO DDR4 | MSI GEFORCE RTX 3050 VENTUS 2X 8 GB OC EDITION | Intel Core i3 12100F 3.30GHz | XPG Gammix D10 8GBx2 3200MHz | Kioxia Exceria Plus G2 500 GB NVMe M.2 SSD | Hitachi 500 GB HDD | Powerboost VK-P15B 600W 80+ 4x120mm ARGB Fan ATX Kasa |

| Acer NITRO 5 | Nvidia GTX 1050 3 GB | Intel Core i5 9300H 2.4GHz | 8 GB 2666MHz | NVMe M.2 256 GB SSD | Fujitsu 256 GB HDD |
Meslek
Öğrenci
Merhaba ben bu sabah Minecraft indirdim ama 30 FPS'den yukarı çıkmadı, çünkü harici ekran kartı yerine dahili ekran kartını kullanıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? (Harici ekran kartım GTX1050, dahili ekran kartım Intel(r) UHD Graphics 630)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Herkesten teşekkür ediyorum sorunu çözdüm nasıl çözdüğüme gelirsek.

Masaüstüne sağ tık > NVIDIA denetim masası > 3D ayarların yönetilmesi > genel ayarlar > tercih edilen grafik işlemci > yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi > uygula.
Hocam masaüstüne gelin sağ tık nvidia denetim masasına girin ondan sonra orda 3d ayarlar şeysi var ora girin program ayarları diyin minecraft ı seçin aşağıda kurcalayın ordan biryerden kendi ekran kartınızı seçiceksiniz.

NVİDİA denetim masasını açınız.Ardından program ayarlarından minecraft ekleyiniz ardından ekran kartınız ile kullanacaktır.

NVIDIA denetim masasından 3D ayarlarının yönetilmesi kısmına gel. Oradan program ayarlarına bas. Ekleye tıklayıp javaw.exe'yi bulup seç. Sonrasında yüksek performanslı NVIDIA işlemcisini seç ve kaydet. Sorun hallolacaktır.

Masaüstüne sağ tıklayınca NVIDIA denetim masası gözükmüyor mu? NVIDIA ekran kartınızın Driver'i le ilgili bir durum var, güncel olduğundan emin olun.

Evet gözükmüyor. Driver'i NVIDIA'nın kendi sitesinden indirdim.

Günceli bırak yüklü olup olmadığına bakmalı.

Zaten otomatik olarak yükleniyor yüklü olmama ihtimali düşük ama bir taraftan doğru, sağ tıkta panel yoksa driver bile olmayabilir. Otomatik olarak yüklenen de eski sürüm oluyor onu da güncellemek gerekiyor.

Zaten otomatik olarak yükleniyor yüklü olmama ihtimali düşük ama bir taraftan doğru, sağ tıkta panel yoksa Driver bile olmayabilir. Otomatik olarak yüklenen de eski sürüm oluyor onu da güncellemek gerekiyor.

Tamamdır bir daha güncelledim düzeldi ama Minecraft hala düzelmedi dediklerinizi yapmama rağmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…