Minecraft for Windows ve Java Edition arasındaki fark?

IBabacıkGeldii

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel i5 6600 HQ
12 GB RAM
GTX 950M 4 GB
Arkadaşlar bu ikisi arasındaki fark nedir? 200 TL'ye 4-5 ay önce Minecraft aldım ikisi de gelmiş. Bugün oynayayım dedim kafam karıştı. For Windows bölümünde kullanıcı adım ve latest release yazıyor. Java Edition bölümünde Player yazıyor ve sürümü gösteriyor.

Dosya Ekleri

• minecraft.png
    minecraft.png
    7,8 KB · Görüntüleme: 44
Arkadaşlar bu ikisi arasındaki fark nedir? 200 TL'ye 4-5 ay önce Minecraft aldım ikisi de gelmiş. Bugün oynayayım dedim kafam karıştı. For Windows bölümünde kullanıcı adım ve latest release yazıyor. Java Edition bölümünde Player yazıyor ve sürümü gösteriyor.
Java edition bilgisayar sürümü, For Windows yazan Bedrock sürümü yani telefon sürümünün bilgisayara port edilmiş hali.

Minecraft for Windows = Bedrock
Java Edition = Bildiğimiz normal Java Minecraft

İki oyun birbirine bir yandan çok benzer fakat bir yandan çok farklı, örneğin mekanik farklar bulunuyor. Java'da ocaklar piston ile ittirilemezken, Bedrock'ta itebilirsin.

Aradaki farklar çok az, Java'yı Windows 7'den itibaren tüm Windows'lar açabiliyor. Windows Edition ise yeni nesil Microsoft Store'a özel, ayrıca telefonlar için açık olan sunuculara Windows Edition üzerinden girebiliyorsunuz. Ayrıca Windows Edition, Bedrock Edition olarak da anılabilir.

Minecraft: Java Edition; Önceden satılan Java ile çalışan ve Launcher üzerinden sürüm seçerek açmak gereken Minecraft.

Minecraft for Windows: Windows 10 çıktığı zaman gelen, sonra adı Minecraft Windows 10 Edition'dan Minecraft for Windows olan ve Xbox koluyla oynanabilen ayrıca LAN veya Xbox arkadaşlığı üzerinden telefonla oynanabilen sürüm. Tabi aralarda oynanış farkları da görülüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı