Senin satın almış olduğun içerik, Game Pass içerikleriyle birleşiyor. Yani satın aldığın bir ürün Game Pass'te bulunsa bile sen satın alınan içerik üzerinden devam ediyorsun. Sende olmayan bir içerik varsa abonelik boyunca onlara erişebiliyorsun.
MC Dungeons için oyun + birkaç DLC içeren paketi satın aldığını varsayalım. Game Pass'te ise tam paketi var. Sen Game Pass aboneliğin boyunca MC Dungeons'un bütün DLC'lerine erişebiliyorsun. Game Pass aboneliğin bittinde de senin satın aldığın içerik elinde kalıyor, abonelik sistemiyle gelen ürünler hesabından kalkıyor.
Hatta kendimden de örnek vereyim: BF 1 ve 5'e sahibim. İkisini de standart versiyon olarak elde ettim (Prime Gaming sağ olsun). Ben sadece oyunun kendisini oynuyorken bir zaman sonra Game Pass aboneliği satın aldım. Bu sayede bende olmayan içerikler açıldı. Bir süre de oyunu böyle oynadım. Aboneliğim bittiğinde de sadece bende olmayan, abonelik sayesinde elde ettiğim içerikler hesabımdan erişime kalktı. Yani benim elde ettiğim içerik bende kalmaya devam ediyor.