Minecraft oynamaya çalışıyorum. GPU %100 kullanılıyor FPS 70'lere falan düşüyor. CPU'ya nasıl daha çok yük verebilirim? CPU kullanımı %10'larda geziyor. 150 yapıyorum Max FPS'i.
CPU, GPU'nu %100 besleyebiliyor yani CPU'nun ekstra çalışmasına gerek kalmıyor. Bunda oyun motorunun işlemcinin kaç çekirdeğini kullanabildiği olayı da girer içine. Şu an GPU darboğazı yaşıyorsun. Yükseltme yapmalısın.
CPU, GPU'nu %100 besleyebiliyor yani CPU'nun ekstra çalışmasına gerek kalmıyor. Bunda oyun motorunun işlemcinin kaç çekirdeğini kullanabildiği olayı da girer içine. Şu an GPU darboğazı yaşıyorsun. Yükseltme yapmalısın.
Minecraft oynamaya çalışıyorum. GPU %100 kullanılıyor FPS 70'lere falan düşüyor. CPU'ya nasıl daha çok yük verebilirim? CPU kullanımı %10'larda geziyor. 150 yapıyorum Max FPS'i.
Hocam hepsi optimizasyon için, şu modları kaldırabilirsiniz ama ben kendim oyun kolay olsun diye yüklemiştim:
Inventory tweaks: Envanter düzeltiyor tek tuşla, bence silmeyin baya güzel.
Infinite-music: Sürekli müzik çalıyor oyunun, ve değiştirebiliyorsunuz müziği.
Health indicator: Mobların canını gösteriyor.
Sound physics: Oyunun ses fiziklerini düzeltiyor, mağarada falan yankılar geliyor güzel baya bence silmeyin.
Iris: Shader yüklemenize yarıyor. Sildurs shader önerebilirim.