Minecraft için port yönlendirme nasıl yapılır?

hcan34

Decapat
Daha fazla  
Minecraft CurseForge'dan Sky Factory 4 için server dosyalarını indirip çalıştırdım ama öncelikle port yönlendirmem gerekiyormuş. Benim modemimde port yönlendirme yerinde izlediğim videoların hepsinde birden çok dolduracak alan varken (1. fotoğraf) bende sadece 3 tane boşluk var (2.fotoğraf). Arkadaşımla nasıl Skyfactory oynarım? Serveri benim açmam lazım arkadaşımın PC'si yeterli değil.
Modemim: Tenda AC1200.

Dosya Ekleri

• IMG_5398.png
    263,5 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_5396.png
    52,8 KB · Görüntüleme: 40
Önce bilgisayarına statik IP ataman lazım. Adres rezervasyonu gibi bir yer görünür.

Şöyle olacak. Bilgisayarının MAC adresini girip (İstemci Listesi kısmında yazar) sonra atayacağın IP adresini gireceksin. Bende 192.168.5 olan yer sende 192.168.1 olacak.

180 kısmını istediğin gibi yapabilirsin.

Bu aşamadan sonra statik IP'nin atanması için modemi yeniden başlatman gerekir.

Dahili IP Adresi: Ayarladığın statik IP olacak.
LAN Bağlantı Noktası: 25565
WAN Bağlantı Noktası: 25565
Protokol: Her ikisi de

Arkadaşın senin sunucuna bağlanması için senin dünyaya açılan IPv4 adresini girmeli. 88.234.79.233 gibi olacak. Bu IPv4 adresi genellikle her modem açılış kapanışında değişir. Bununla uğraşmamak için DDNS servisi (ücertli) ya da Duck DNS (ücretsiz) kullanabilirsin.

Duck DNS çalışma mantığı sürekli değişen IPv4 adresini girmek yerine senin ayarladığın domainin IP adresine yönlendirme yapmasını sağlamak. Arkadaşın ve sen de bu değişen IP probleminden kurtulursun.

Servis sağlayıcın seni CGNAT ağına atamışsa port yönlendirme işlemi başarısız olur. Sunucuyu açamazsın.

Son düzenleme:

Eğer Skype falan varsa sende anlatabilir misin ekran açayım.

Bi' 5-10 dk sonra olabilir.

DC var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…