Merhaba, cihazıma Minecraft indirdim. Bazı ayarlar hakkında sizin yardımınızı alacağım. Oyunu oynarken oyun akıcı olacak şekilde, Online serverlarda bütün özellikleri kapsayacak şekilde, bir servera girince kaynak yüzünden sorun yaratmayacak önerdiğiniz en son Minecraft sürümü nedir? Şimdiden teşekkürler.
1.19 kullandım neredeyse 3 GB RAM kullanıyor, 1.8.9 kurdum 1.5 falan kullanıyor.
Amacım yüksek FPS değil. Oyun için en ideal sürüm hangisi onu istiyorum. Gereksiz özelliklerin olmadığı.
Hocam en ideal diye bir şey yok. Sürümler donanımlara göre tercih edilir. Sistem özelliklerini söyleyin ona göre size sürüm önerisi yapalım. Ayrıca neden 3GB RAM kullanmasına takıldınız? 1.12 ya da 1.8 oynayabilirsiniz.
1.19 kullandım neredeyse 3 GB RAM kullanıyor, 1.8.9 kurdum 1.5 falan kullanıyor.
Amacım yüksek FPS değil. Oyun için en ideal sürüm hangisi onu istiyorum. Gereksiz özelliklerin olmadığı.
Genel olarak 1.8.9 serverler için tercih edilen bir sürümdür ama 1.16.5 de bazı serverler tarafından kullanılır. 1.16 veya 1.16.5 gereksiz özelliklerin fazla olmadığı bazı güncellemelerin olduğu yüksek sürümdür. 1.16.5 kullanabilirsin ama 1.8.9 serverlere girmek istiyorsan 1.8.9 kullan.
Zaten Client'te değiştirebiliyorsun sürümü hangi servere gireceksen ona göre değiştirirsin.
Sunucudan sunucuya değişir. Benim sunucum 1.8.9 tabanlı ama 1.19.4 sürümü oynayan adam dahil herkes girebiliyor. Sunucuların bu tarz destekleri var. Oynayacağınız sunucuya göre ayarlayın.