Minecraft işlemci mi kullanmalı yoksa ekran kartı mı?

ZombBusters

Hectopat
Daha fazla  
Benim bilgisayarımda GTX 1650 var. İşlemcim ise i5-12500H hangisini kullanmalı? Ekran kartını kullanması durumunda PC'ye zarar gelir mi? İşlemciyi kullandığı zaman shader gibi modlarda kasıyor. Ancak ekran kartını kullanınca kasmıyor. FC 2024 gibi oyunları da rahatlıkla oynatıyor.

Benim bilgisayarımda GTX 1650 var. İşlemcim ise i5-12500H hangisini kullanmalı? Ekran kartını kullanması durumunda PC'ye zarar gelir mi? İşlemciyi kullandığı zaman shader gibi modlarda kasıyor. Ancak ekran kartını kullanınca kasmıyor. FC 2024 gibi oyunları da rahatlıkla oynatıyor.

Minecraft neden PC ne zarar versin?

Minecraft, genellikle işlemci yerine ekran kartını kullanır. Ama bazı durumlar ve sistem yapılandırmaları farklı sonuçlar veriyor o yüzden harici bir ekran kartın yoksa, otomatik olarak işlemci ekran kartı kullanılır. Ancak dahili grafik yongalarının performansı genellikle düşüktür. Harici ekran kartınızı kullanman daha verimli olur.

Minecraft neden PC ne zarar versin?
Hocam ekran akrtını kullanmak zarar verir mi diye sordum. Abimle benim kafama takıldı da. şuanda shader la rahat rahat oynuyorum ancak zarar veircek bir durum olursa eski haline çevireceğim.

Minecraft, genellikle işlemci yerine ekran kartını kullanır. Ama bazı durumlar ve sistem yapılandırmaları farklı sonuçlar veriyor o yüzden harici bir ekran kartın yoksa, otomatik olarak işlemci ekran kartı kullanılır. Ancak dahili grafik yongalarının performansı genellikle düşüktür. Harici ekran kartınızı kullanman daha verimli olur.
yani işlemciden çok ekran kartının kullanılması mı daha iyi olur

Evet ekran kartını kullanırsan daha yüksek FPS değerleri alırsın. Ayrıca Görev Yöneticisi'nden bilgisayarının ekran kartının % kaç kullandığında dikkat et. Ayrıca ekran kartının ağır kullanımı sistemin ısınmasına sebep olur. O yüzden bilgisayarının sıcaklığınada dikkat et.

Otomatik hangisini kullanıyorsa onunla devam edin bence hocam. Minecraft ne kadar zarar verir ki zaten?
hocam fazla ısınırsa yanma yapar mı falan birde havalar anormal derecede sıcak bu günlerde

Evet ekran kartını kullanırsan daha yüksek FPS değerleri alırsın. Ayrıca Görev Yöneticisi'nden bilgisayarının ekran kartının % kaç kullandığında dikkat et. Ayrıca ekran kartının ağır kullanımı sistemin ısınmasına sebep olur. O yüzden bilgisayarının sıcaklığınada dikkat et.
Sadece minecraft'ı shaderlı oynamak istiyorum :C

hocam fazla ısınırsa yanma yapar mı falan birde havalar anormal derecede sıcak bu günlerde

Sadece minecraft'ı shaderlı oynamak istiyorum :C
Sorun olacağını düşünmüyorum hocam maksimum kendi frekansını kısıtlar fps düşer o zaman anlarsınız ama içiniz rahat olsun isterseniz MSI Afterbunner'ı kurun sıcaklık değerlerri 70-75 üstü değilse oyun içinde sorun değildir. Normalde Minecraft'da bu sıcaklık değerleri de düşük değil ama havalar sıcak biraz pay verdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı