RedStone18
Hectopat
- Makaleler
- 1
Evet, birinden birini seç. bence sodium + lithium kur fps'si daha yüksek. Zoom içinde logical zoom diye bir mod vardı.Lithium veya sodium moduyla çakışıyor.
Evet, birinden birini seç. bence sodium + lithium kur fps'si daha yüksek. Zoom içinde logical zoom diye bir mod vardı.Lithium veya sodium moduyla çakışıyor.
bu konu benim ilk Technopat konum yanlışlarım vardır, anlayış gösterin ve hatalarla ilgili yorum yaparsanız benim bir sonraki konularım daha kaliteli olur.
Merhaba sevgili Technopat okurları, <-- nasıl hitap edeyim bilemedim.
Bu konuda sizlere FPS'inizi çok arttıracak Minecraft Java sürümü için olan 4 moda bakacağız. Modlar için önce fabric ve fabric API yüklemelisiniz. Bununla ilgili her yerde tonla içerik olduğundan bu kısmı anlatmayacağım.
Hepimiz bir dönem ya Minecraft oynadık ya da halen oynuyoruz. Birçok kişi şikayet etmeyi bitiremediği Java sürümünün optimizasyonundan nefret ediyor. Bende bu optimizasyon sorunlarından çok şikayetçi olduğumdan uzun bir araştırma yaparak gerçekten FPS'imi olması gereken değere yaklaştırdım. Hala gerçek anlamda olması gereken 250-260 FPS'ler yok ama oyun gayet akıcı hale geldi. tabii ki bunu modlar sayesinde başardım. Gelin size bu modları göstereyim. Ayrıca tüm modların Modrinth linklerini bıraktım. Üstüne tıklamanız yeterli.
1. LazyDFU
Bu mod oyundaki FPS'yi fazla etkilemese de oyun açılış hızlarını büyük ölçüde arttırıyor. HDD'yi M.2 SSD yapıyor diye düşünebilirsiniz. İşte bu da test videosu: -Video İçin Tıkla-
2. Lithium
Bu modun yaptığı şey gerçek anlamda FPS'i gururlandırmaktır. Ek herhangi bir özelliği bulunmasa da saf güce çok yüksek katkısı bulunur.
3. Sodium
Yukarıdaki lithium gibi bu da FPS'yi uzaya çıkarıyor. Ekstra olarak oyundaki "grafikler" menüsünü yeniden tasarlıyor ve yeni özelleştirme seçenekleri ekliyor. Ayrıca bu mod OptiFine'ın rakibi. Son zamanlarda testlerde sodium daha önde çıkıyor.
4. Starlight
Bu mod oyunun ışık motorunu yeniden optimize bir şekilde inşa ediyor. Bu şekilde blok koyma/kırma ışık yayan blokların işleme süresi gibi birçok farklı alanda işlevi var ve bence bu listedeki en işlevli mod. (bu yüzden sona sakladım.) Ayrıyeten chunk(yığın) güncellemelerini oldukça hızlandırıyor. Bu modun rakibi Phosphor'a oranla çok daha hızlı çalışıyor.
Modların FPS'nize etkisini yazın, eklememi istediğiniz modları da eklerim. İlk konumu bitirmiş bulunuyorum, bir sonraki konuda görüşürüz.![]()
Chunklar Full'de lithium kurdum çok fazla FPS vermedi 30 sa 40 oldu.
Sodium kullanın 3 katına çıkardı FPS'i.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.