Minecraft Java Edition mod nasıl kurulur?

Ayewun

Hectopat
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Hesabım orijinal YouTube ve farklı platformlardan mod kurmayı öğrenmeyi denedim, dedikleri şeylerin aynısını yapıyorum ama olmuyor. Forge programını kurup yapıyorum yine olmuyor. Nasıl mod kurulduğunu biliyorsanız ya da mod kurulumunu düzgünce anlatan bir site biliyorsanız yazabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Forge, fabric gibi bir sürüm yüklemen lazım sonra oyunun dosyaları içinden mods klasörü oluşturup modu oraya atıcan.
Tavsiyem Forge kullanman.

Hesabım orijinal YouTube ve farklı platformlardan mod kurmayı öğrenmeyi denedim, dedikleri şeylerin aynısını yapıyorum ama olmuyor. Forge programını kurup yapıyorum yine olmuyor. Nasıl mod kurulduğunu biliyorsanız ya da mod kurulumunu düzgünce anlatan bir site biliyorsanız yazabilir misiniz?
Mod ile oyunun sürümü uyumlu mu?

1-Öncelikle Forge'nin kendi sitesinden sürüm seçtikten sonra "installer" indirip sürümü kuruyorsun.

2-Oyuna hiç ellemeden şu yolu izle (Çalıştır > %appdata% > .minecraft) daha sonra ".minecraft" klasörünün içine "mods" adında bir klasör oluştur.

3-Daha sonra Forge ve forge sürümün ile uyumlu olduğuna emin olduğun modun ".jar" uzantılı dosyasını "mods" klasörüne at.

4-Çalışmaz ise modun istediği ek kütüphaneler olabilir, aynı şekilde internete "X codec 1.7.10" (Örnektir.) yazıp 3. adım ile aynı şekilde uygula.

Teşekkürler :)

@Ayewun

Teşekkürler, deneyeceğim.
@277015 , @eseyc teşekkür ederim sorunumu çözdüm🙂.

1-öncelikle Forge'nin kendi sitesinden sürüm seçtikten sonra "installer" indirip sürümü kuruyorsun.

2-oyuna hiç ellemeden şu yolu izle (çalıştır > %appdata% > .Minecraft) daha sonra ".Minecraft" klasörünün içine "mods" adında bir klasör oluştur.

3-daha sonra Forge ve Forge sürümün ile uyumlu olduğuna emin olduğun modun ".jar" uzantılı dosyasını "mods" klasörüne at.

4-çalışmaz ise modun istediği ek kütüphaneler olabilir, aynı şekilde internete "X codec 1.7.10" (örnektir.) Yazıp 3. adım ile aynı şekilde uygula.

Teşekkürler :)

@Ayewun

Hocam selamlar, görür müsünüz bilmiyorum ama bende sorun yaşıyorum. Modları Forge'den indirdiğim zaman ZIP uzantılı indiriyor. Uzantsını kendim .jar olarak değiştirip mod klasörü ne atıyorum bunu yaptığımda oyunumda ekran tamamen farklı renkler oluyor yani oyun çalışıyor arkada fakat ekranımda gözüken bir şey yok, yardımcı olur musunuz?

Not: Kurmaya çalıştığım mod 1.7.10 sürümü ile uyumlu Forge sürümüm mod ile aynı fakat yine de bir yerde hata yapıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı