Minecraft Java görüntü bozulması nasıl çözülür?

Cihankeser

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar. 1 2 ay önce oynadığımda herhangi bir sorun yoktu oyunu silmiştim geçen günler yükledim ve oyuna girince blokların çevrelerinin siyah çizgili olduğunu gördüm. Blokların yanına gidince sorun çözülüyor fakat az bir şey uzaklaşınca yine oluyor bu durumu nasıl çözerim? Grafik ayarı değiştirmeyi denedim fakat düzelmedi.
Not olarak bu durumu sadece Java'da yaşıyorum Bedrock'ta sorun yoktu.

Dosya Ekleri

• Minecraft Screenshot 2025.01.01 - 21.13.22.71.png
    Minecraft Screenshot 2025.01.01 - 21.13.22.71.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olay aslında texture pack ve shader kullanırken kaliteyi düşük seçtiğinizde yaşanan bir şey. Gördüğüm kadarıyla aktif bir shader yok texture pack kullanıyor musunuz?

Fabric ve sodium var.

Sodium olduğunu görmemişim pardon, sodium şahane! Modunu devre dışı bırakıyor. Eğer hızlı moddaysa kaliteli moda alın.

Oyun sürümü kaç? 1.15 altı sürümlerde bazen olabiliyor bu durum.

Artı -1 Eksi
Hocam sodium zaten grafikleri keskinleştirme yaparak FPS artırmak için kullanılıyor. Bu da yaşadığınız durum için gayet yeterli bir sebep. En azından şu an böyle görünüyor. Sodium kaldırdıktan sonra bu problem var mı bir dener misiniz?

Hocam sodium zaten grafikleri keskinleştirme yaparak FPS artırmak için kullanılıyor. Bu da yaşadığınız durum için gayet yeterli bir sebep. En azından şu an böyle görünüyor. Sodium kaldırdıktan sonra bu problem var mı bir dener misiniz?

Hayır. Sodium kesinlikle öyle bir şey değil. Sodium oyunun optimize olmayan kodunu optimize ederek FPS arttırıyor, grafikleri kötüleştirerek değil. Öyle olsaydı bana niye olmadı? Ben Minecraft'ı aldığımdan beri sodium ile oynuyorum.

Son sürümde vanilla bir şekilde deneyeceğim simdi.

Hocam olmazsa lithium modunu da ekleyip dener misiniz?
Ayrıca Fabric'de kullandığınız sürüm kaç?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı