Çözüldü Minecraft Java ve Bedrock birleşti mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bubaha

Centipat
Daha fazla  
Resimde gözüktüğü gibi birkaç sorum var.

Ekran görüntüsü 2024-07-05 002358.png

Ekran görüntüsü 2024-07-05 002450.png

Ekran görüntüsü 2024-07-05 005408.png

Not: Çok fazla bilgi sahibi değilim sitede gezinirken program yükletti bana Launcher diye normalde Microsoft'tan giriyorum.

1. Resimdekinde 500 TL'lik var. Bende Java Bedrock ve başlangıç var diyor ama 2. resimdeki bende olanlar Bedrock yazmıyor. Nedeni nedir veya nasıl aktif edeceğim? Veya Java Bedrock birleşti mi? Normalde Bedrock da yakınlaştırma var diye biliyorum. Ben Java'da oynarken yakınlaştırma yoktu.
2. Java ile for Windows farkı nedir? Ve for Windows'ta yükleme yerinde (Minecraft Preview for Windows) yüklemesi var o nedir?
3.Minecraft'a mod nasıl yüklerim?
4.Microsoft Store'de oyunum olmasına rağmen Launcher'de oyna dedim. Kullanıcı adı istedi ve 858.56 MB indirme yaptı neden?

Ekran görüntüsü 2024-07-05 005408.png

5. 3. resimdeki gibi bir şey oldu sağdaki (Microsoft Store)den soldaki Launcher'den kafam yandı help.

Çözüm
1. resimdekinde 500 TL'lik var. Bende Java Bedrock ve başlangıç var diyor ama 2. resimdeki bende olanlar Bedrock yazmıyor. Nedeni nedir veya nasıl aktif edeceğim? Veya Java Bedrock birleşti mi? Normalde Bedrock da yakınlaştırma var diye biliyorum. Ben Java'da oynarken yakınlaştırma yoktu.

Bedrock yazmayabilir ancak o Bedrock, birleştirmediler sadece aynı anda satılıyorlar ve yakınlaştırma ikisinde de.

2. Java ile for Windows farkı nedir? Ve for Windows'ta yükleme yerinde (Minecraft Preview for Windows) yüklemesi var o nedir?

Java adı üstünde Java ile yapılmış sürümü.
Bu sürümde sadece Java ile oynayanlarla oynayabilirsiniz.
Bedrock'ta mobil oyuncularla da oynayabilirsiniz isterseniz PC oyuncularıyla da.
Bedrock'ta fazlaca animasyon, kozmetik, ve uygulama içi satın alım varken Java'da böyle şeyler yoktur.
Preview for Windows, beta sürü müdür Java'nın snapshot sürümü gibi.

Mod yüklemek için Forge kullanabilirsiniz.
Buradan sizin istediğiniz sürümü indirip kurun oyunu açın ardından, oyunun klasörünü açın ve mods klasörüne istediğiniz modu atıp çalıştırın.

4.Microsoft Store'de oyunum olmasına rağmen Launcher'de oyna dedim. Kullanıcı adı istedi ve 858.56 MB indirme yaptı neden?

Güncelleme yapmış olabilir, emin değilim ancak kafaya takmaya değmez.

5. 3. resimdeki gibi bir şey oldu sağdaki (Microsoft Store)den soldaki Launcher'den kafam yandı help.

Solda olan Minecraft Java Edition sağ da olan Bedrock.
Launcher'den ikisini de açabilirsiniz.

Umarım tüm soruların cevaplanmıştır tek sefer de.
1. resimdekinde 500 TL'lik var. Bende Java Bedrock ve başlangıç var diyor ama 2. resimdeki bende olanlar Bedrock yazmıyor. Nedeni nedir veya nasıl aktif edeceğim? Veya Java Bedrock birleşti mi? Normalde Bedrock da yakınlaştırma var diye biliyorum. Ben Java'da oynarken yakınlaştırma yoktu.

Bedrock yazmayabilir ancak o Bedrock, birleştirmediler sadece aynı anda satılıyorlar ve yakınlaştırma ikisinde de.

Bedrock'ta mobil oyuncularla da oynayabilirsiniz isterseniz PC oyuncularıyla da.
Bedrock'ta fazlaca animasyon, kozmetik, ve uygulama içi satın alım varken Java'da böyle şeyler yoktur.

Buradan sizin istediğiniz sürümü indirip kurun oyunu açın ardından, oyunun klasörünü açın ve mods klasörüne istediğiniz modu atıp çalıştırın.

Çözüm
3. Forge kullanacaksın.
4. Giriş yapmamış olabilirsin.
5. Soldakinin altında kocaman Java Edition yazıyor. Sağdaki ise Bedrock Edition. Bu ikisi farklı oyun olarak geçiyor. Oynandıkları platformlar ve ufak tefek farklılıklar haricinde pek bir farkları yok.

1. direk Bedrock diye yazmaz. Minecraft for Windows diye yazar. Başlangıç oyun Launcher'ı demek orijinal Minecraft Launcher'ı ( ekstra bilgi daha vereyim Haziran'da oyun %50 indirimliydi 254,5 TL'ydi çok geç kalmışsın)
2. Java ve Bedrock arasında zaman zaman farklar var. Gerek gerçeklik gerek oynanış ama çoğu old Minecraft oyuncusu Java'ya alışmıştır. Eğer sende eskiden çok oynadığın bir oyunsa Java'ya alışmışsın demektir. Bedrock'ta zorlanabilirsin öğrenmen gerekiyor. Çoğu PvP sunucusu Java'nın PvP sisteminden dolayı Bedrock'u tercih ediyor. En ağır basan farkta bana göre PvP farkı. (Java: 1.9 güncellemesi ile PvP sistemi tamamen değişti. Artık baltalar kılıçlara göre daha fazla vuruyor fakat saldırı hızı düşük. Kılıçlar da daha düşük vuruyor ama saldırı hızı yüksek. Artık jitter Click denen şey yapılamıyor. Tabii bazı sunucular modlarla falan bu ayarlarla oynayabiliyor. Bedrock'ta bildiğin eski Minecraft PvP sistemi) Preview de sanırım snapshot yani deneme sürümü demek oluyor.
3.Google'a oynayacağın sürüme göre fabric aratman gerekiyor. Fabric modları yüklemen için bir klasör aracı oluyor. Onu yükledikten sonra çalıştır-%appdata%-.Minecraft klasöründe mods diye bir klasör olacak. Yükleyeceğin modları olduğu gibi oraya atacaksın fakat modlarında sürümle uyuştuğuna dikkat etmelisin yoksa eksik çalışabilir ya da hiç çalışmaz.
4.oyunu direk olarak kendi sitesinden aldığın için Microsoft sapıtmış olabilir. Eğer sen başka sürüme geçtiysen ilk defa ondan da yüklüyor olabilir. Eğer Minecraft'ın sitesinde kullanıcı belirlemeden launchera girmeye çalışırsan ondan kullanıcı adı isteyebilir.
5.solda ki Minecraft'ın Java sürümü Launcher'dan istediğin sürüme tıklayabiliyorsun. Microsoft'tan tıklarsan direk Bedrock sürümüne atar.
Eski bir oyuncuysan ve arkadaş çevren genişse ve onlarla oynamak istiyorsan Java'da kalmanı öneririm.
Bedrock sürümü de güzel lakin dediğim gibi arkadaş çevren varsa çoğu Java sürümü oynuyor olacaktır. Crack Launcher'lar hep Java sürümdür.

Evet tek seferde uğraşıp yazdığın ve yardım ettiğin için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı