Minecraft Java ve Bedrock farkı nedir?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Haziran gibi Microsoft Minecraft java&bedrock Edition alacağım ama Java ne Bedrock ne yani farkını bilmiyorum. Java'yı nerede Bedrock'u nerede oynayabilirim ve bunu alınca Hypixel gibi serverlara girebiliyor muyum? Simdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Hypixel gibi serverlara Java ediyion da girebiliyorsun Bedrock telefonda oynanan Minecraft'ın bilgisayar hali Java ise bildiğin Minecraft düz Microsoft'tan alırken zaten 2'si beraber geliyor.

Bedrock; telefon, tablet gibi mobil sürümü. Java ise bilgisayar sürümü. Tabii ki Hypixel'e girebilirsiniz

Çok da fark yok ufak tefek fizik farkları var.

Bedrock telefonla entegre bir şekilde çalışıyor mincraftın kendi geliştirdigi bir oyun motoru gibi düşünebilirsin ama insanlar şu anada genel olarak Java oynuyor ben Java alırdım alacak olsam.

Biri java ile yazılmış diğeri c++ ile yazılmıştır. Javaya mod vs. kurmak daha yaygın diyim. (Bedrock da kurulur.) Bedrock daha optimize versiyonu ve mobil, ps gibi platformlarda da kullanılıyor.

Java adı üstünde Java ile geliştirilen sürümü. OpenGL apisini kullanıyor. Hemen hemen her kartta sorunsuz bir şekilde çalışır ama Windows tarafında OpenGL apisine çok önem verilmediğinden Linux tarafındaki kadar kararlı çalışmaz. Modlama noktasında ana kütüphane javadadır.

Bedrock Edition ise C++ ile yazıldı ve DirectX apisini kullanıyor. Mobil ve konsol taraflarında hangi apiyi kullandığını bilmiyorum çünkü DirectX apisi sadece Windows ve Xbox için geliştirilen bir API. Desteklenen cihazlarda Java Edition'dan daha kararlı çalışıyor ve daha fazla FPS sunuyor ama Java Edition kadar özgür bir sürüm değil. Direkt olarak modlanamıyor ve Java kadar geniş bir mod kütüphanesi de yok.

Hocam java versiyonu bilgisayar için çıkartılmış bir versiyondur. Bilgisayarda daha iyi performans verir fakat yinede optimizasyonda Bedrock'dan kötüdür. Arkadaşların dediği gibi arada fizik farklarındansa pek bir fark yok. Bedrock ise crossplay özelliğine sahip platformdur. Eğer tüm oyuncular aynı bedrock sürümüne sahip ise playstation xbox telefon bilgisayar aynı oyunu oynayabilir. Bazı güncellemeler ise Bedrock'a daha önce geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…