Minecraft kasıyor

Aquaranee

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda minecrafta girdiğimde oyun açıldığında 5-10 FPS alıyorum. Bir süre sonra düzeliyor. Nethere geçince yine aynı şekilde oluyor. Ekran kartım AMD Radeon R7 M340. Anlamadığım şey bilgisayarımda GTA 5 kasmadan oynayabiliyorken minecraft nasıl kasabiliyor?

Minecraft hala güncelleme alan bir oyun olduğu için gelen her yeni güncelleme ekran kartınızı zorlamaya yönelik oluyor. "Minecraft bilgisayarınızı zorlamaz" devri eskide kaldı artık. Grafikleri performansa alarak ve görüş mesafenizi kısarak FPS artışı yakalayabilirsiniz.

Modlu mu oynuyorsun ? Grafik modlarını vesayre kaldırabilirsin.
Optifine yükleyip animasyonları ve parçacıkları olabildiğince azaltabilirsin çok yararı oluyor.
Ve yüklenecek chunk sayısını azaltabilirsin.
Eğer ağır bir modpack oynuyorsan çok fazla RAM'e ihtiyacın var.Oyuna daha fazla RAM verebilirsin.
AMD ekran kartlarının en aptal yönlerinden biri OpenGL'in berbat çalışması.RX 580 ekran kartıyla ağır modpackleri 60 fps'de oynayamıyorum.Linux üzerinde Mesa driverlarıyla sorunsuz 75 fps oynayabiliyorum.
Windows üzerinde en iyi çözüm Optifine yükleyip bütün animasyonları ve parçacıkları kapatmak.

Minecraft'ı harici ekran kartına almadan oynarsanız öyle olur. Diğer oyunlar otomatik harici ekran kartına geçiş yapabiliyorken Minecraft ne yazık ki bunu yapamıyor. Bilgisayarınız Windows 10 ise Windows ayarları > Oyunlar > Grafik ayarları kısmına gelin. Göz at butonuna basıp Program Files'tan Java'yı bulun ve Javaw ismindeki dosyayı seçin. Ardından açılan pencereden Yüksek Performans seçeneğini işaretleyin.

Bunun haricinde kesinlikle Optifine kurun faydası olur.

RAM vermeyi deneyin.
RAM Miktarınızın düşük olma oranı var mı? Ram vermeyi deneyin.
Ram zaten verdim fakat bişey değişmedi.
Oyununuz korsan mı orijinal mi?
Orjinal.
Sisteminizi tamamını söyler misiniz?
Ram:8GB, İşlemci:Intel Core i7-7500 CPU 7.Nesil, 2.70GHz, Ekran Kartı:AMD Radeon R7 M340
Minecraft harici ekran kartını kullanıyor ve Optifine'da kurulu. Fakat bir etkisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…