Çözüldü Minecraft nasıl NVIDIA kartıyla açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lugraff

Decapat
Arkadaşlar kullandığım MC Launcher'ı açtığım zaman düşük FPS alıyorum çünkü NVIDIA kartıyla açamıyorum. Nedeniyse tlauncher ayrı bir program oyna tuşuna bastığınız zaman Minecraft kapanıyor ve ayrıca bir MC açıyor MC'yi kapattığın zaman tlauncher geri geliyor böyle bir sistem. Sorun oyna tuşuna bastığında çıkan MC'yi nasıl NVIDIA kartımla açabilirim?

1. Windows arama çubuğuna grafik ayarları yazıp çıkan yere girin.
  2. Açılan pencerede göz at kısmına gidip uygulamayı bulup seçin.
  3. Uygulamanın altında çıkan seçenekler kısmına basıp içinde harici ekran kartınızın olduğu seçeneği seçin.
Bütün bu işlemlerin sonrasında harici ekran kartınızla açılması lazım.

Minecraft oyununa sağ tıklayın, Grafik İşlemci İle Çalıştır gibi bir seçenek olması gerek. Orada İntel HD Graphics ve Nvidia kart olması gerek.

Nvidia kartı seçersen o şekilde başlar.

Minecraft oyununa sağ tıklayın, grafik işlemci ile çalıştır gibi bir seçenek olması gerek. Orada Intel HD Graphics ve NVIDIA kart olması gerek.

NVIDIA kartı seçersen o şekilde başlar.

Bu dediklerinizi yaptım zaten ama sıkıntı şurda ben NVIDIA'yla çalıştırıyorum Launcher'ımı Launcher'ım daha sonra ayrıca MC'yi açıyor. NVIDIA'da sonradan açtığı MC'yi görmüyor entegreyle başlatıyor oyunu.

Bu dediklerinizi yaptım zaten ama sıkıntı şurda ben NVIDIA'yla çalıştırıyorum Launcher'ımı Launcher'ım daha sonra ayrıca MC'yi açıyor. NVIDIA'da sonradan açtığı MC'yi görmüyor entegreyle başlatıyor oyunu.
Ben sadece TLauncher ile oynadığım için tam olarak ne diyeceğimi bilemedim şimdi.

Minecraft oyunu Java ile çalışıyor. O yüzden Java ait dosyayı eklemeniz gerekiyor.
Kod:
Disk:\Program Files (x86)\Minecraft Launcher\runtime\jre-x64\bin
Yukarıdaki konuma gidip ''javaw.exe'' adlı dosyayı ekleyin. Sonra harici ekran kartı ile çalışacak şekilde ayarlayın. Ayrıca Optifine kullanmanızı öneririm.

Screenshot_1.png

1. Windows arama çubuğuna grafik ayarları yazıp çıkan yere girin.
  2. Açılan pencerede göz at kısmına gidip uygulamayı bulup seçin.
  3. Uygulamanın altında çıkan seçenekler kısmına basıp içinde harici ekran kartınızın olduğu seçeneği seçin.
Bütün bu işlemlerin sonrasında harici ekran kartınızla açılması lazım.

Çok sağ ol. Ben de yapamıyordum. GTX 1050'ydi ekran kartım ama 60 FPS alıyordum. Yaptım şimdi, teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı