Minecraft nether portalı bağlama

Sadece portalı açmayı soruyorsanız:

1599287763264.png

Kareler obsidyen bloğu. Daha düzenli görünmesi için köşelere de yerleştirebilirsiniz. Yaptıktan sonra içine çakmağı çakınca açılır portal.

Eki Görüntüle 658443

Kareler obsidyen bloğu. Daha düzenli görünmesi için köşelere de yerleştirebilirsiniz. Yaptıktan sonra içine çakmağı çakınca açılır portal.

Başlıkta portal bağlama yazmıştım ama. Dünyadaki bir portalı netherda yeni portal açıp ona bağlıyorlar böylece 8 kat daha hızlı yol katediyorlar. Ondan bahsediyorum.

Eki Görüntüle 658443

Doping hafızadan daha etkili. Arkadaşın dediği gibi 4/4-2/2 veya 4/4-4/4 şeklinde yapabilirsiniz. Sonrasında ortaya çakmak çakın yeterli.
Başlıkta portal bağlama yazmıştım ama. Dünyadaki bir portalı nethersa yeni portal açıp ona bağlıyorlar böylece 8 kat daha hızlı yol katediyorlar. Ondan bahsediyorum.
Hocam o koordinatlar ile oluyor. Nether'dan dünyaya portal açarken X ve Z koordinatlarını 8'e bölüyorsunuz.

Karışık değil aslında. Şimdi ilk portalı açtınız diyelim. Normal dünyada 800-50-800 koordinatında olsun. Bu portal aktif olunca nethere gidince koordinatlarınız 100-50-100 olacaktır. Sebebi 8 kat küçük olması. Şimdi sıra sizin sorunuzda. Dünyada bir portal daha açıyorsunuz ve koordinatı 1600-50-1600 olsun ve portal etkinleşince koordinatı ilk nether portalı olur. Bunu bağımsız yapmak için nether içinde 1600/8-50-1600/8 formülü ile çıkan 200-50-200 koordinatlarını bulup oraya portal inşa edip yakmanız yeterlidir. Minecraft kendi kendine 1600-50-1600 portalı ile 200-50-200 portalını eşleştirecektir. İlk portalınız bağımsız kalır. 3. 4. 5. portalları aynı şekilde 8 e bölüp nether içinde kurmanız yeterli. Bu işlemi ters olarak da yapabilirsiniz. Yani ilk portal ile nethere geçtikten sonra netherde uzaklara gidip yeni bir portal açıp dünyaya geldiğinizde ilk portalınızdaysanız bu sefer nether 2. portalın koordinatlarını(yükseklik hariç) 8 ile çarpıp dünya üzerinde portal açmanız yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı