Minecraft OpenGL hatası

İşletim sistemi
Windows 8.1

mertelos

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4GB
Ekran kartı
İntel G41 Express Chipset (Onboard)
İşlemci
İntel Pentium Dual Core E6500
Arkadaşlar benim ekran kartım yok, bu yüzdende Minecraft'ta 1.16.5 üstündeki sürümleri açmıyor. OpenGL hatası ve şu an alamam bir şekilde, yöntemi vardır ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun belli oldu Windows 7'ye dönmen gerekli kartının Windows 8.1 ve daha üstü sürümler için sürücü desteği yok büyük ihtimalle Microsoft sürücüsü ile kullanıyorsunuz. Windows 7'ye dönüp sürücüsünü kurup oynamaya devam edeceksiniz. Ama yok ben geçemem derseniz yeni kart almanız gerekli.

Sorun belli oldu Windows 7'ye dönmen gerekli kartının Windows 8.1 ve daha üstü sürümler için sürücü desteği yok büyük ihtimalle Microsoft sürücüsü ile kullanıyorsunuz. Windows 7'ye dönüp sürücüsünü kurup oynamaya devam edeceksiniz. Ama yok ben geçemem derseniz yeni kart almanız gerekli.
Ben o sorunu çözdüm sürücüyü yükledim ancak Windows 7 deykende aynı sorunu veriyordu.
Yeni ekran kartı alman gerek.
Yeni değil bir ekran kartı almam gerek.

Benim bildiğim 3 tane daha çözümü var, işte çözümler;

1-Eğer ekran kartınız destekliyorsa "Vulkan" diye bir mod var. Bu mod Minecraft'ın OpenGL yerine Vulkan API ile çalışmasını sağlıyor.
2-Mesa3D.
3-ForceGL20 modu. Bu mod Minecraft'a 1.17 ve üstü sürümlerde OpenGL 3.2 yerine OpenGL 2.0 kullandırtıyor.

Eğer yukarıdaki çözümler işe yaramazsa yeni bir GPU almalısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı