Minecraft RAM miktarı ayarlanmıyor

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450-M-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 3 3200G, GPU: MSI GTX 1650 LP OC 4GB, RAM: HyperX Fury Black 8x2GB 3600MHZ RGB, PSU: Corsair TX650M Kasa: Everest Crystal, Termal Macun: Arctic MX-4
Meslek
Öğrenci, yarı zamanlı grafiker ve developer
Selamlar. Bayağı bir süredir çektiğim bir sıkıntı var. RAM veremiyorum. Launcher üzerinden -Xmx4G ile yaptım olmadı. Oradaki diğer komutlarla beraber yazdım yine olmadı. Configure Java menüsünden yaptım yine olmadı. Bende Java'yı kaldırdım. Timurin JDK kurdum. 1.17 ve üstü galiba zorunlu bu sürümde çalışıyordu. 1.16. 5 sürümünü de bununla kullanmayı denedim olmadı. Şimdi ekstra olarak şöyle bir durum var. Java ile ilgili hangi programı kullansam CMD sekmesinde bir satır yazı çıkıyor.
Picked up _JAVA_OPTIONS: -Xmx1G
Aynı yukarıdaki yazı çıkıyor hangi Java kullanan programı açsam. JDK dosyalarından Java options dosyasını arıyorum ama öyle bir dosya yok. Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.

Aleykümselam neden bu kadar kurcaladın ki Java'yı kur RAM optimize programları var onlardan ayarlama yapabilirsin.

Aleykümselam neden bu kadar kurcaladın ki Java'yı kur RAM optimize programları var onlardan ayarlama yapabilirsin.

Tamam da Minecraft 1GB üstüne çıkmıyor RAM kullanımında. Kullanılabilir 1GB gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…