Ses olayına baktım evet dediğin gibi çünkü oyun yük bindirince direkt o ses çıkıyor belli bir süreliğine kadar.
Badrock sürümünün içerisindeki Market'e girdim ve ara yazan kısma RTX yazıp arattım. Whimsy adaları adında bir Map'i satın alıp, ücretsiz indirdim. Ardından bu dünyayı oluştur! Yazısına tıklayarak o harita içerisinde yeni bir dünya oluşturdum.
Eki Görüntüle 2526945
Ama maalesef yine aynı.
Eki Görüntüle 2526946
Bu da o dünyanın içerisindeyken video ayarları. Senin attığın ayarda grafik modunun altındaki seçeneğe tıklayabiliyorken ben tıklayamıyorum sadece tek mod var o da süslü ve tıklanmasına izin vermiyor ve senin attığın ekran görüntüsünde "oyun içi grafik modu değişimine izin ver" seçeneği sende aktif ama ben onu aktif edemiyorum.
Eki Görüntüle 2526955
Ana menüde o izini açtıktan sonra RTX mapinde senin ayarı açmama izin verdi şimdi.
Şimdi ise bir farklı problemim var maalesef.
Eki Görüntüle 2526961
Normal kendi oluşturduğum dünyada ise böyle bir yırtılma oluşuyor.
Ayarlar:
Eki Görüntüle 2526962
Eki Görüntüle 2526963
Teşekkür ederim bu dediğin ayarları yaptım ama maalesef sorunu çözmedi hatta en düşük ayara çektim chunklar ile birlikte ama yine aynı sorun devam etti.Çözünürlüğü otomatik yerine yerele çevir. Chunkları 24 yerine 18e düşür. Ayrıca Ultra yazanları da yükseğe çek. Bu şekilde ilk önce dene. Hala oluyorsa performansa öncelik ver seçeneğini işaretleyerek oyna. Zaten görselliğe öncelik ver ile arasında gözle görülebilecek bir fark yok.
Bu arada ekran kartın zaten güçlü. Yani Bedrock Edition oynamak yerine Java oynayıp shader kurabilirsin. Bsl shader benim en beğendiğim mesela.
Bu siteden sürümüne uygun olan shaderı indirip kur.![]()
Search shaders
Search and browse thousands of Minecraft shaders on Modrinth with instant, accurate search results. Our filters help you quickly find the best Minecraft shaders.modrinth.com
Teşekkür ederim bu dediğin ayarları yaptım ama maalesef sorunu çözmedi hatta en düşük ayara çektim chunklar ile birlikte ama yine aynı sorun devam etti.
Eki Görüntüle 2526992
Bu ekran kartından dolayı bir problem mi yoksa oyun ile alakalı mı? İade etmem gerekiyor mu ileride sıkıntı yaşatır mı acaba? Şimdi ise normal Minecraft'ta shader kurup deneyeceğim.
Hocam bunun iki sebebi var. Bu gördüğünüz siyahımsı partikül gibi şeyler yalnızca okyanustayken mi oluyor? Yalnızca okyanusa oluyorsa bunun sebebi okyanustaki yosunların su üstünde hata sonucu öyle görünmesi. Sadece okyanusta değil normal ormanlık alanda da oluyorsa bunun sebebi oyun bugudur. Attığın görsellere bakarak söylüyorum yüksek ihtimal ilk dediğim olay yani yosunlar yüzünden oluyor. Vibrant visuals özelliği Minecraft'ta yeni eklendiği için bugların oluşması normal. Gelen güncellemelerle düzeltilecektir. Yani ekran kartını iade etmene gerek yok. İşine yarayan mesajı çözüm olarak işaretleyebilirsin.
Eki Görüntüle 2527026
Eki Görüntüle 2527027
Sadece evet su yüzeyinde oluşuyor problem diğerlerinde hiçbir sıkıntı yok ve dediğin Shader'ı yükledim gayet güzel oldu sadece sürüm olarak birazcık gerisinde kaldı ama önemi yok teşekkür ederim.

Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.