Minecraft sunucu için Xeon E5 4 GB RAM yeter mi?

Metonoktaexe

Hectopat
Katılım
19 Mart 2021
Mesajlar
1.338
Makaleler
2
Çözümler
5
Yer
Zoomda
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
6 kişi maksimum modsuz 1.20 açacağız ve sürümü ilerleyen dönemlerde yükselteceğim. Aynı zamanda Batihost kullanıyor olacağım.
 
1.14 üstü sürümlerde E5 işlemci yetersiz kalıyor, keza yeni sürümlerde 4GB RAM'de yetmeyecektir. Ücretsiz sunucu sağlayan sitelerden oynayın bence hocam para vermeniz gereksiz olur.

server.pro veya PloudOS öneririm, Aternos'dan daha iyiler.
 
Sisteminiz ve internetiniz iyi ise localde çalıştırmak daha az zahmet ve maliteysiz olur.
Fakat local üzerinde çalıştıramayacak durumda iseniz Aternos vb. ücretsiz alternatifler tercih edilebilir.

Sanal sunucu kiralamayı düşünüyorsanızda kaliteli bir yerden hizmet almanızı tavsiye ederim, diğer türlü almış olduğunuz kaynakları 100% performans ile hiçbir zaman kullanamadığınızdan her zaman sunucunuzda TPS dalgalanması olacağından keyifli bir oyun deneyimi sunmayacaktır.

Tavsiyem oyun sunucuları için SolusVM Türkiye üzerinden Cloud hosting satın alabilirsin ve oynamadığınız zamanlar sunucunun bir yedeğini alıp sunucuyu silerek boşa para ödemektende kurtulmuş olursun, kısacası sadece kullandığın kadar ödersin. Ve kaynak bakımından sorun yaşıyacağınıda düşünmüyorum.

Dilersende Azure, AWS, Digital Ocean gibi servislerin ücretsiz deneme kredilerinden faydalanabilirsin
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı