Mr.Godzilla
Femtopat
Daha fazla
Technopat'ta Minecraft sunucu kurma rehberi vardı. Ben de kurdum portu falan da yaptım. Modemden de o IP'yi nasıl değiştireceğim istediğim gibi? Bu aşağdaki kurma rehberi.
Selam, Minecraft sunucusu nasıl kurulur bunu anlatacağım.
İlk olarak bu linkten spigotmc'yi indiriyoruz, istediğiniz sürümü seçebilirsiniz.
Ardından yeni bir klasör oluşturuyoruz ve içine indirdiğimiz .jar dosyasını atıp ismini Spigot. Jar yapıyoruz. Bütün bunları yaptıktan sonra resimdeki gibi olmalıdır;
Eki Görüntüle 921190
Eki Görüntüle 921193
Eki Görüntüle 921194
Bu işlemleri yaptıktan sonra yeni bir metin belgesi oluşturuyoruz ve içerisine kodları yazıyoruz.
Kod:echo off. cls. java -Xmx1024M -Xms1024M -jar spigot.jar --nogui pause
İsteğe bağlı olarak "-xmx1024m" ve "-xms1024m" kısımlarını değiştirebilirsin bellek kullanımı kişi sayısına göre değişecektir.
Bu işlemleri de yaptıysan metin belgesinin "dosya" kısmından sırasıyla "farklı kaydet > kayıt türü: Tüm dosyalar > dosya adı: baslat.bat > kaydet"
Bunları yaptıktan sonra resimdeki gibi gözükmelidir;
Eki Görüntüle 921199
Bunu yaptıktan sonra "baslat.bat" dosyamızdan sunucumuzu çalıştıralım ve 20 saniye bekleyelim. Bu şekilde bilgi vermesi gerekiyor;Eki Görüntüle 921201
Herhangi bir tuşa basıp pencereyi kapatıyoruz ve "eula.txt" dosyasını açıp, "EULA = false" yazısını "EULA = true" olarak değiştirip kaydediyoruz.
Eki Görüntüle 921202
Şimdiki işimiz server. Properties dosyasını ayarlamak, bu yüzden server. Properties dosyasını not defteri ile açıyoruz.
server-IP=[bu kısma CMD'ye Ipconfig yazdıktan sonra IPv4 address kısmının karşısındaki gelecek örneğin: 123.456.78.9]
Online-mode=[herkesin Minecraft'ı orijinal ise, true kalsın. Değil ise false yapınız.]
Max-players=[sunucunuza maksimum kaç kişi girebilmesini istiyorsanız yazın.]
Motd=[sunucunuzun ismi.]
Level-seed=[seed girmek isterseniz buraya.]
Difficulty=[kolaydan zora sırasıyla, peaceful, easy, normal ve hard]
Başka ellemeniz gereken bir şey olmadığını düşünüyorum. Örnek bir server. Properties dosyası.
Server. Properties:
Kod:#Minecraft server properties. #Sun Mar 14 03:34:50 EET 2021. spawn-protection=16 max-tick-time=60000 query.port=25565 generator-settings= sync-chunk-writes=true force-gamemode=false allow-nether=true enforce-whitelist=false gamemode=survival broadcast-console-to-ops=true enable-query=false player-idle-timeout=0 text-filtering-config= difficulty=easy broadcast-rcon-to-ops=true spawn-monsters=true op-permission-level=4 pvp=true entity-broadcast-range-percentage=100 snooper-enabled=true level-type=default enable-status=true hardcore=false enable-command-block=false network-compression-threshold=256 max-players=20 max-world-size=29999984 resource-pack-sha1= function-permission-level=2 rcon.port=25575 server-port=25565 debug=false server-ip=192.168.1.11 spawn-npcs=true allow-flight=false level-name=world view-distance=10 resource-pack= spawn-animals=true white-list=false rcon.password= generate-structures=true online-mode=true max-build-height=256 level-seed=1234567890 prevent-proxy-connections=false use-native-transport=true enable-jmx-monitoring=false motd=Minecraft Sunucu Rehberi. rate-limit=0 enable-rcon=false
Bu işlemi de yapınca baslat.bat'a çift tıklamak kalıyor. Siz sunucuya IPv4 address kısmındaki IP adresi ile bağlanacaksınız. Konu bu kadardı, arkadaşlarınızla oynamak istiyorsanız aşağıdaki sürpriz bozanı açın.
Selam,
Bu kısımda arkadaşlarınla nasıl oynarsın onu anlatıyorum, konuya geçelim.
İlk olarak modemden port oluşturmamız gerekiyor, bunun için ağ geçidini bilmeniz gerekiyor. CMD'ye Ipconfig yazarak başlayalım;
Eki Görüntüle 921209
Benim ağ geçidimin 192.168.1.1 olduğunu öğrendim şimdi modem ara yüzüme giriyorum.
Eki Görüntüle 921210
kullanıcı adı ve şifre girip menüden "yönlendirme > sanal sunucu" kısmına giriyorum.
(Not: Her ara yüzde farklı olabilir, modemim TD-W9970.)
Eki Görüntüle 921211
Şimdi yeni port oluşturalım,
Eki Görüntüle 921215
Eki Görüntüle 921216
1.adım Minecraft portu.
2.adım yukarıda öğrendiğimiz IP adresimiz.
3.adım Minecraft portu.
4.adım TCP/UDP ya da hepsi. (not: Sizde hepsi TCP/UDP olarak yazabilir.)
5.adım etkin ya da devre dışı.
6.adım kaydediyoruz.
Portumuzu açtık peki arkadaşlarımız hangi IP adresi ile bize bağlanacak?
IP Chicken buradan arkadaşlarımızın bağlanacağı IP adresini alıyoruz.
Port açma işlemi bu kadar bağdaştırıcı ayarlarından modemdeki IP adresinizi (192.168.1.11) sabitleyebilirsiniz.
Yetki verme /op "isim"
Yetki alma /deop "isim"
Sorun yaşadıysanız belirtiniz.
Son düzenleyen: Moderatör: